Μεταγραφή από ΠΑΟΚ «έκλεισε» η ΑΕΚ!
Μεταγραφή από ΠΑΟΚ «έκλεισε» η ΑΕΚ!
Στην αποστολή της ΑΕΚ Β στο τελευταίο ματς της με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ένα νέο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Ερμή Σελιμάι, ο οποίος μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα αποδεσμεύτηκε από τον ΠΑΟΚ Β’ και υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ Β'.
Μάλιστα, ο Σελιμάι μπήκε και ως αλλαγή στη θέση του Γκολφίνου στο 76′.
Ο Σελιμάι είναι 21 ετών, Αλβανός και παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τη φετινή σεζόν έπαιξε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στη Νίκη Βόλου, με την οποία σημείωσε ένα γκολ σε πέντε εμφανίσεις έχοντας συνολικά 156. αγωνιστικά λεπτά
Μάλιστα, ο Σελιμάι πέρυσι έκανε και το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα στην Τούμπα. Ωστόσο, δεν προχώρησε η περίπτωσή του από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.
Αυτός είναι ο Ερμής Σελιμάι
Ο Αλβανός νεαρός παίκτης είναι γέννημα – θρέμμα Χαλανδρίου, γεννηθείς τον Μάιο του 2004.
Το σωματείο βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του και είναι ο Τριφυλλιακός, που εδρεύει στα γήπεδα της οδού Εριφύλης. Για τους παλαιότερους, τα «γήπεδα Βαζέχα», που μετά στέγασαν το παράρτημα των ακαδημιών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ιστορικό Τριφυλλιακό.
Ο Σελιμάι ξεκίνησε σε μικρότερη ηλικία από τις ακαδημίες του Βασίλη Καραπιάλη και από τον τοπικό σύλλογο Προμηθέα Χαλανδρίου, αλλά τη μπάλα την έμαθε στον Τριφυλλιακό υπό τις οδηγίες του Άγγελου Καρύδη και του Μάριου Γαβαλά.
Δύο προπονητές με σημαντική ειδίκευση, μπόλικο μεράκι και συστηματική ενασχόληση στον χώρο του youth. Από τα 11 έως τα 16 ο Σελιμάι αγωνιζόταν σε όποιο τμήμα τον είχε ανάγκη.
Φυσικά ξεχώριζε από την αρχή παίζοντας με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο στο πρωτάθλημα Κ14 της ΕΠΣΑ το 2016 και το 2017. Τότε η ομάδα του Χαλανδρίου είχε συγκεντρώσει μια εκπληκτική φουρνιά παικτών, μεταξύ των οποίων ο Κουτσογούλας (επαγγελματίας πλέον στον Ολυμπιακό) και ο Πορφυρόπουλος (έφτασε έως την Κ19 του Παναθηναϊκού).
Η οικογένειά του ήταν απόλυτα υποστηρικτική στην προσπάθειά του, ενώ ο πατέρας του έθετε προτεραιότητα τη μόρφωση του Ερμή, ο οποίος πήγε σε ιταλικό σχολείο γι΄αυτό και μιλάει άψογα τα ιταλικά, ενώ γνωρίζει και αγγλικά, γαλλικά. Σύνολο πέντε γλώσσες δηλαδή, μαζί με τα ελληνικά και τα αλβανικά!
Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Από την ηλικία των 14-15 είχαν ενδιαφερθεί όλες οι ΠΑΕ του κέντρου, όμως εκείνος που τον «σημάδεψε» με bold γράμματα στο τεράστιο αρχείο του ήταν ο Στάθης Ταυλαρίδης, την περίοδο που εργαζόταν ως scout των ακαδημιών της ΑΕΚ. Πριν γίνει το μεγάλο βήμα, όμως, η χώρα (και ο πλανήτης) χτυπήθηκε από την πανδημία. Το καλοκαίρι του 2020 ο Ερμής είχε κλείσει τα 16 και την επόμενη σεζόν άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη και μετακινήθηκε στον Πανερυθραϊκό. Εκεί δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα, αγωνίστηκε σε λίγα ματς του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΣΑ και ακολούθησε το δεύτερο -πιο μακρόσυρτο- lockdown.
Το καλοκαίρι του 2021 ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε δοκιμαστικά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ο αντίκτυπος ήταν άμεσος, έγινε μέλος του συλλόγου, ανέβηκε πολύ σύντομα στη Β΄ ομάδα και έκανε και επαγγελματικό ντεμπούτο λίγο μετά.
Ασφαλώς είναι πολύ καλός στην αριστερή πτέρυγα ως αριστεροπόδαρος. Όμως προπονητές του τον έχουν χρησιμοποιήσει και ως δεκάρι επειδή ήξερε μπάλα. Έχει έκρηξη στα πρώτα μέτρα, είναι πολύ δυνατός, δεν άφηνε με τίποτα τη φάση. Ταχυδυναμικός, με γρήγορη σκέψη, έπαιζε και winger αλλά ως μπακ έχει μεγαλύτερες προοπτικές.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια: