Header Ads


Αλμέιδα: «Αν... αποβάλουν όλους τους παίκτες μας, θα παίξουμε με την ΑΕΚ Β' και θα δώσουμε μάχη ως το τέλος»

Αλμέιδα: «Αν... αποβάλουν όλους τους παίκτες μας, θα παίξουμε με την ΑΕΚ Β' και θα δώσουμε μάχη ως το τέλος»


Ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου στο φινάλε, αναφέρθηκε στην επιμονή της ΑΕΚ ως το τέλος για την ανατροπή, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι οι παίκτες του φορτώνονται με κίτρινες με συνέπεια να έχει αρκετούς τιμωρημένους στο τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν.



Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-1 της ΑΕΚ επί του Ατρόμητου που ήρθε με το γκολ του Μάνταλου στο 95', ο Ματίας Αλμέιδα ανέφερε πως η ομάδα του σε κάθε παιχνίδι επιμένει και δίνει τη μάχη ως το τέλος για να πάρει τη νίκη.



Ο «Πελάδο» σχολιάζοντας το γεγονός ότι άλλοι τρεις παίκτες της Ένωσης (οι Γιόνσον, Πινέδα και Λαμέλα) συμπλήρωσαν κάρτες και θα πρέπει να εκτίσουν, τόνισε πως παρότι η ομάδα του δεν κλωτσάει, για κάποιο λόγο φορτώνεται με κίτρινες και υπογράμμισε πως ακόμα κι αν χρειαστεί θα παίξει με την ΑΕΚ Β' δίνοντας όλοι τη μάχη τους ως το τέλος. 



Επίσης ο «Πελάδο» υποστήριξε πως η μετακίνηση του Κοϊτά στη δεξιά πλευρά λίγο πριν τη φάση του νικητήριου τέρματος του Μάνταλου έγινε έπειτα από εντολή του και δούλεψε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ με 2-1 επί του Ατρόμητου στην OPAP Arena:

Για το πείσμα και τη μαχητικότητα της ΑΕΚ και αν η ομάδα πλησιάζει στα στάνταρ του όπως την πρώτη του χρονιά: «Η ομάδα παίζει καλά. Στο μεγαλύτερο μέρος το προσπαθεί και τα πάει καλά. Σήμερα επιμείναμε, ξέραμε ότι έπρεπε να επιμείνουμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και είχαμε στο τέλος το δώρο που θέλαμε. Η ομάδα προσπαθούσε, θέλαμε να παίξουμε, δεν ψάχναμε να κερδίσουμε χρόνο και ενώ φαινόταν ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να τελειώσει ισόπαλο, εμείς επιμείναμε χωρίς να είμαστε απεγνωσμένοι για τη νίκη. Βλέπω μια ομάδα ανταγωνιστική, που δίνει μάχη, που θέλει να νικήσει. Όλη η ομάδα ξέρει ότι για να νικήσουμε πρέπει να τρέξουμε τα διπλά από τους αντιπάλους, να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ παίζοντας απέναντι σε πολλούς. Σε λίγα παιχνίδια μας έχουν... αποβάλει (με κίτρινες) σχεδόν τη μισή ομάδα. Κι αν κάτσουμε και το αναλύσουμε η ομάδα μας δεν είναι μια ομάδα που κλωτσάει. Είναι αλήθεια ότι μας αρέσει να πιέζουμε, αλλά δεν κλωτσάμε και είναι η ομάδα με τους περισσότερους τιμωρημένους. Πρέπει όμως να παίζουμε, να προσπαθούμε, να δείχνουμε ότι θέλουμε και μπορούμε. Μετά υπάρχουν άλλα θέματα που ως προπονητής δεν μπορώ να διαχειριστώ».

Για το πως πάει από εξετάσεις... καρδιάς: «Την Τετάρτη θα κάνω! Ελπίζω να αντέξει η καρδιά! Το ζω με πολύ πάθος και πολλές φορές κάνουμε κακό στην υγεία μας»!

Για το αν θεωρεί πως οι κίτρινες είναι στοχευμένες: «Είναι δύσκολο να μιλήσω. Είναι στενάχωρο να μιλάμε για αυτά τα θέματα. Μερικές φορές δεν φαίνεται ότι τα πράγματα είναι καθαρά. Εμείς επιμείναμε στο δικό μας παιχνίδι, διαμαρτυρηθήκαμε για λάθη που δεν ήταν υπέρ μας, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσω. Στο ποδόσφαιρο πιστεύω ότι θα έπρεπε να κερδίζει αυτός που παίζει καλύτερα και αυτός που χάνει να δίνει συγχαρητήρια στον νικητή. Έχω πει γιατί να φέρνουμε ξένους διαιτητές από τη στιγμή που μπορεί να σφυρίζουν οι Έλληνες. Μπορεί να έχω αυτή την ψευδαίσθηση. Αλλά μακάρι αυτοί να έχουν τη δύναμη, τη θέληση και κυρίως την ειλικρίνεια να σφυρίζουν ισοδύναμα σε όλους. Δεν μιλάω για τη διαφορά που μπορεί να φανεί σε ένα πέναλτι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διαχειριστείς ένα παιχνίδι. Ο χρόνος που χάνεται και που δίνεται για καθυστερήσεις. Εμείς θέλουμε να παίζουμε. Σήμερα στο πρώτο μέρος ήταν δύο λεπτά καθυστερήσεις και είχαμε φάσεις για VAR. Οπότε τα νούμερα δεν βγαίνουν, δίκαια λοιπόν διαμαρτύρομαι. Πιστεύω πολύ γρήγορα δεχόμαστε κίτρινες. Αλλά έχει τύχει αυτοί που δέχονται κίτρινες να είναι στο όριο. Μπορεί να είναι και... σύμπτωση».

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι από την ομάδα παίζοντας χωρίς καθαρό φορ και για τον Μάνταλο που φαίνεται να αγγίζει την μπάλα διαφορετικά από τους υπόλοιπους, όπως έχει πει: «Δεν ξέρω ποιος απομένει στο όριο. Αν... αποβάλουν όλους τους παίκτες, τότε θα παίξουμε με την ΑΕΚ Β' και θα δώσουμε μάχη ως το τέλος και θα το παλέψουμε. Όσον αφορά τον Πέτρο είμαι ευτυχής για τον ίδιο. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα. Χαίρομαι για τους τρεις βαθμούς και είναι από τους παίκτες που έχουν αυτή την ικανότητα να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Χθες χρειάστηκε να αλλάξουμε όλη την ομάδα καθώς το είχαμε σχεδιάσει αλλιώς. Πριν την προθέρμανση χθες είχαμε τις ενοχλήσεις του Μαρσιάλ που θα έπαιζε φορ. Χρειάστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Εκτιμώ περισσότερο την ανταπόκριση και τη διάθεση των παικτών και δεν ξέρω αν έχω κάνει καλά, αλλά θα πρέπει να αναλύσω τις αποφάσεις μου. Πήρα την απόφαση να μπει ο Λιούμπισιτς, ξέροντας ότι ο Λαμέλα θα μπορούσε να κάνει κινήσεις προς τα έξω και ο Λιούμπισιτς προς τα μέσα αλλά μετά με έκανε αυτό να κάνω κινήσεις αλλαγών στο κέντρο. Αρχικά ήμασταν χαμένοι, αλλά αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν διαφορετικά. Έχω παίκτες όπως ο Περέιρα και ο Πινέδα και αλλάζουν θέσεις γνωρίζοντας σε όλη τους τη ζωή πως να παίξουν. Στο δεύτερο μέρος βάλαμε και τον Ελίασον κορυφή και τον Λαμέλα στα άκρα, μετά κάναμε άλλες αλλαγές αλλά ευτυχώς κερδίσαμε γιατί διαφορετικά θα με... έβριζαν όλοι».

Για το ότι άλλαξε τον Κοϊτά στη δεξιά πλευρά πριν το γκολ και αν ήταν έμπνευση: «Πολύ καλή παρατήρηση. Όταν δόθηκε ο έξτρα χρόνος είπα τα στόπερ να πάνε ψηλά, έστειλα τον Φερνάντες αριστερά για να έχει το δυνατό του πόδι για σέντρες και το ίδιο τον Κοιτά δεξιά. Και βγήκε καλά. Βρήκαν αυτό ακριβώς που ψάχναμε. Μπορείς να σχεδιάζεις, αλλά οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω τα παιδιά που προσπαθούν κάθε μέρα ξεχωριστά».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.