Header Ads


Χαβιέρ Ριμπάλτα: Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Ηλιόπουλου για την θέση του Κονέ

Χαβιέρ Ριμπάλτα: Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Ηλιόπουλου για την θέση του Κονέ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον Ισπανό πρώην διευθυντή της Μαρσέιγ έχουν καταλήξει στην Ένωση και τον έχουν μέρες stand by (στην χώρα) για να αναλάβει - Πήγε στα γραφεία, είχε επαφή και με τον Αλμέιδα...

Είναι πασιφανές, τουλάχιστον προκύπτει από το ρεπορτάζ μας, ότι η διοίκηση της ΑΕΚ ήταν απόλυτα προετοιμασμένη για την επόμενη μέρα και τη διαδοχή κατάσταση μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Κονέ!

Σύμφωνα μάλιστα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta ο εκλεκτός είναι ο Χαβιέρ Ριμπάλτα με ένα πολύ σημαντικό βιογραφικό στο χώρο του ποδοσφαίρου και σε ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.



Όσοι γνωρίζουν το αντικείμενο προφανώς και γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αφού πρόκειται για ενα πρόσωπο με πέρασμα από Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζενίτ, Πάρμα και Μαρσέιγ από διαφορετικά πόστα, ενώ είχε αρχίσει την καριέρα του σαν σκαουτ σε Τορίνο και Μίλαν...

Πιο συγκεκριμένα ο 44χρονος Ισπανός ξεκίνησε ως scout από την Τορίνο το 2008 όπου έμεινε για ένα χρόνο και έπειτα μετακόμισε στο Μιλάνο όπου έμεινε έως το 2011.

Ανέλαβε chief scout στην Νοβάρα όπου έμεινε για ένα χρόνο για να μεταβεί στο Τορίνο αυτή τη φορά για λογαριασμό της Γιουβέντους από το ίδιο πόστο!



Στη Μεγάλη Κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου έμεινε έως το 2017 όταν και ανέλαβε chief scout της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ακολουθήσει ένα χρόνο μετά η ανάληψη της θέσης του αθλητικού διευθυντή στην Ζενίτ για τρία χρόνια (από το 2018 έως το 2021).

Το 2021 πήγε στην Πάρμα και το επόμενο καλοκαίρι μετακόμισε στην Μασσαλία όπου έμεινε έως τα μισά της περασμένης σεζόν και το ...ντου των οπαδών της Μαρσέιγ προς όλους για την κάκιστη πορεία της γαλλικής ομάδας!

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα είναι λοιπόν ο εκλεκτός της διοίκησης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, ή διευθυντή του ποδοσφαίρου, όπως ήταν στην Μαρσέιγ για ενάμιση χρόνο περίπου, δεν κολλάμε στους τίτλους άλλωστε στο οργανογραμμα μιας και ίσως έχουμε και άλλες αλλαγές σύντομα... Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισπανός, από την Βαρκελώνη πιο συγκεκριμένα, είναι αρκετές μέρες στην Αθήνα και προετοιμάζεται για να αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΑΕΚ. Μετά τη διακοπή ήταν προγραμματισμένο να γίνει η αλλαγή και προφανώς για αυτό βρίσκεται στη χώρα μας αρκετό καιρό προκειμένου να προσαρμοστεί και να είναι έτοιμος.



Εφόσον όλα τρέξουν όπως έχουν προγραμματίσει οι διοικούντες την Ένωση, λογικά μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, θα τελειώσει και τυπικά το θέμα (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), ανάληψης καθηκόντων του Χαβιέρ Ριμπάλτα. Αυτό που δεν ήταν ακόμη γνωστό αφορούσε το ενδεχόμενο να τρέξουν οι διαδικασίες πιο γρήγορα τώρα που ο Παναγιώτης Κονέ αποχώρησε πριν την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό όπως προφανώς θεωρούσαν στην ιδιοκτησία της ΑΕΚ (λανθασμένα όπως αποδείχτηκε αφού ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής αποχώρησε νωρίτερα)...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χαβιέρ Ριμπάλτα έχει ήδη γνωρίσει και μιλήσει με τον Ματίας Αλμέιδα. Σήμερα (3/10) μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βρέθηκε για πρώτη φορά και στα γραφεία της Ενωσης. Αμφότερα φυσικά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, που φανερώνουν την πρόθεση της ιδιοκτησίας να γνωρίζει τα πάντα το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.