Header Ads


Αν ο Λεβαδειακός έχει δίκιο, η Ισπανία δεν θα έπρεπε να έχει πάρει το EURO: H ίδια φάση και η διευκρίνιση της UEFA! (vid)

Αν ο Λεβαδειακός έχει δίκιο, η Ισπανία δεν θα έπρεπε να έχει πάρει το EURO: H ίδια φάση και η διευκρίνιση της UEFA! (vid)


Όταν η UEFA εξήγησε τον λόγο στο Ισπανία - Γερμανία που δεν δίνεται πέναλτι - Τι αναφέρει ο κανονισμός

Χέρι στο Λεβαδειακός – ΑΕΚ, χέρι στο Ισπανία – Γερμανία. Ίδια φάση. Είναι προφανές. Τι λέει ο κανονισμός το είπαμε. Ας δούμε όμως και τι είχε συμβεί στην περίπτωση του EURO, όπου η UEFA εξήγησε τον λόγο που δεν δίνεται πέναλτι!



Όλοι έχουμε δει τι ακριβώς συνέβη στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, αφού οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί στο 15ο λεπτό. Αναλυτικότερα, έπειτα από μεγάλο λάθος του Στρακόσα, ο Όζμπολτ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, και ο Καμερουνέζος στόπερ σταμάτησε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Αυτό είναι προφανές.

Πρόκειται για μία στιγμή που θύμισε την αντίστοιχη του Κουκουρέγια στο EURO 2024, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ισπανία - Γερμανία, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.



Τότε, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, ο Μουσιάλα σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ισπανού, με τη Γερμανία να ζητά πέναλτι και το γήπεδο να «ξεσηκώνεται». Ωστόσο, μετά από εξέταση της φάσης από τον VAR ο Άγγλος διαιτητής του αγώνα, Άντονι Τέιλορ, έδειξε «παίζετε» και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Ο σάλος που προκλήθηκε μετά από τη συγκεκριμένη φάση, ανάγκασε τη UEFA να δώσει εξηγήσεις, κάτι που έκανε μέσω διαρροής. Τι ειπώθηκε λοιπόν; Πως δεν υπάρχει πέναλτι, καθώς  αν το χέρι είναι κοντά στο σώμα και σε κάθετη θέση ή το χέρι είναι πίσω από το κορμί του παίκτη, δεν σφυρίζεται!

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.