Header Ads


Ξεπέρασε τον Δομάζο: Ιστορικό ρεκόρ για Άμραμπατ στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός!

Ξεπέρασε τον Δομάζο: Ιστορικό ρεκόρ για Άμραμπατ στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός!


Ο Νορντίν Άμραμπατ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και το πέτυχε σε ηλικία 37 ετών και 182 ημερών, όντας ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», καθώς επικράτησε 2-0, χάρη στα γκολ των Πιερό και Άμραμπατ και πάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο 92' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Σε μονομαχία στον αέρα με τον Πιερό, ο Τσέριν φάνηκε να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι. Ο Στέγκεμαν δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε στο VAR και τότε καταλόγισε πέναλτι. Ο Άμραμπατ πήγε στην άσπρη βούλα κι ευστόχησε για το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη της Ένωσης.



Με αυτόν τον τρόπο, Νόρντιν Άμραμπατ όχι απλώς «σφράγισε» τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού (2-0) αλλά κατέγραψε και ένα ιστορικό ρεκόρ. Κι αυτό διότι, ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα σε ηλικία 37 ετών και 182 ημερών, και έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Ο Ολλανδομαροκινός εξτρέμ ξεπέρασε οριακά τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος στις 3 Ιουνίου του 1979 και στο 7-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα είχε πετύχει το τελευταίο του γκολ με την Ένωση σε ηλικία 37 ετών και 172 ημερών.



Το ρεκόρ κατέχει ο Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης, ο οποίος είχε πετύχει γκολ σε ηλικία 38 ετών και 233 ημερών το 1964. Υπενθυμίζεται ότι ο Άμραμπατ το καλοκαίρι έγινε γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το γκολ που είχε σημειώσει στη ρεβάνς με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες είχε έρθει σε ηλικία 37 ετών, 4 μηνών και 3 ημερών και με αυτό ξεπέρασε Ριβάλντο, ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου 2007, σε παιχνίδι με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, σκόραρε, με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε ηλικία 35 ετών, 8 μηνών και 1 ημέρας.

Ο Άμραμπατ μετράει έχει 22 γκολ σε 111 εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα, ενώ έχει και 17 ασίστ.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.