Header Ads


Το μεταγραφικό ταμείο της ΑΕΚ σε ένα δύσκολο καλοκαίρι!

Το μεταγραφικό ταμείο της ΑΕΚ σε ένα δύσκολο καλοκαίρι!


Η ΑΕΚ κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, προχώρησε σε αρκετές κινήσεις για να ενισχύσει το ρόστερ της και να διεκδικήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά τους τίτλους στην Ελλάδα σε ένα ιστορικό καλοκαίρι με την φυγή Μελισσανίδη και τον ερχομό Ηλιόπουλου στη διοίκηση.



Στη θέση του τερματοφύλακα, η ΑΕΚ κινήθηκε έξυπνα, αποκτώντας δύο κορυφαίους γκολκίπερ, τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τον Τόμας Στρακόσια. Οι δύο έμπειροι τερματοφύλακες αν και δεν έχουν ξεκινήσει καλά, η μέχρι τώρα πορεία τους εγγυάται πως θα προσφέρουν ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια καθόλη την διάρκεια της σεζόν.

Γράφει ο Απόστολος Βάγιος

Η απόκτηση του δεξιού οπισθοφύλακα Οντουμπάζο μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ μια δυναμική παρουσία στα άκρα της άμυνας δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Λάζαρο Ρότα στα δεξιά, ενισχύοντας την αμυντική αλλά και την επιθετική της λειτουργία καθώς είναι παίκτης που ανεβαίνει και μπορεί να πιέσει ψηλά! 



Η μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Κοϊτά στην ΑΕΚ αποτελεί μια ενδιαφέρουσα κίνηση, ίσως η μόνη προς την σωστή ηλικιακή κατεύθυνση και σε όσα είχαν επικοινωνηθεί προς τον κόσμο από Αλμέιδα και διοίκηση για μείωση μέσου όρου ηλικίας κλπ. Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα του νέου εξτρέμ της Ένωσης έχει κάνει ήδη την διαφορά με,την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός να ξεχωρίζει. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να προσφέρουν στην ΑΕΚ ένα επιπλέον «όπλο» στην επίθεση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την τακτική του Ματίας Αλμέιδα, που επιδιώκει έναν γρήγορο και δυναμικό τρόπο παιχνιδιού. 



Επιπρόσθετα με την αλλαγή της διοίκησης η θέληση για ένα μεγάλο «μπαμ» και οι γνωριμίες του Ματίας Αλμέιδα έντυσαν στα κιτρινόμαυρα τον Έρικ Λαμέλα, ο οποίος αποτελεί μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναμένεται να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς η τεχνική του και η δημιουργική του ικανότητα θα δώσουν αρκετές λύσεις στην παραγωγή φάσεων.

Πριν την μεταγραφή του Λαμέλα, ο Αλμέιδα κατάφερε να πείσει έναν έτερο Αργεντίνο και πρώην συμπαίκτη του να έρθει στην Ελλάδα μετά από μια μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, ο λόγος για τον Ρομπέρτο Περέιρα. Η τεχνική του κατάρτιση και η ικανότητά του να δημιουργεί φάσεις θα προσδώσουν στην ΑΕΚ πρόσθετη δημιουργικότητα στο κέντρο του γηπέδου. Ο Περέιρα είναι ικανός να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, να συνδυάζεται με τους επιθετικούς και να δίνει τις κρίσιμες πάσες που μπορεί να αλλάξουν την κατεύθυνση του αγώνα. Δεν έχει πάρει ακόμη μεγάλο χρόνο συμμετοχής καθώς δεν ήρθε το ίδιο έτοιμος με τον Λαμέλα. 

Το κερασάκι στην τούρτα μετά από ένα μεγάλο μεταγραφικό σήριαλ που κράτησε τους τελευταίους δύο μήνες μετά την πώληση του Έκι Πόνσε στο MLS αποτελούσε η απόκτηση ενός επιθετικού. Πολλά ονόματα παρέλεσαν από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ με τον Φραντζί Πιερό να ντύνεται στα κιτρινόμαυρα και να είναι ο εκλεκτός που θα συμπληρώσει τον Λιβάι Γκαρσία στην γραμμή της επίθεσης για την φετινή σεζόν. Ένας παίκτης που έχει το γκολ όπως έχει αποδείξει στο πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις θέση που θα μπορούσε η Ένωση να είχε ενισχυθεί περαιτέρω. Η ΑΕΚ κινήθηκε και για στόπερ (Σισέ) και για χαφ (Καμαρά) και για αριστερό μπακ (Γιαννούλης) με καμία από αυτές τις υποθέσεις να μην ευδοκιμεί για διαφορετικούς λόγους και πολλοί θεωρούν πως θα έπρεπε να έχει υπάρχει σημαντική ενίσχυση στις συγκεκριμένες θέσεις. Παρόλα αυτά, το ρόστερ της δείχνει ενισχυμένο και ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σεζόν ειδικά με έναν αγώνα την εβδομάδα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.