Header Ads


Τα μεγάλα διλήμματα Αλμέιδα για την 11αδα της ΑΕΚ με Παναθηναϊκό!

Τα μεγάλα διλήμματα Αλμέιδα για την 11αδα της ΑΕΚ με Παναθηναϊκό!


Τα δεδομένα για το σχήμα της ΑΕΚ και οι επιλογές για το δίδυμο στα χαφ και την θέση «δέκα» στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η προετοιμασία της ΑΕΚ εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει μπει στην τελική ευθεία με τον Ματίας Αλμέιδα να καταστρώνει τα πλάνα του με σκοπό η ομάδα να επιστρέψει στις νίκες μετά την γκέλα απέναντι στην Καλλιθέα. 

Οι κιτρινόμαυροι, προετοιμάζονται μετρώντας σημαντικές επιστροφές όπως του Ρότα, του Λαμέλα και του Άμραμπατ, ενώ σε αυτούς συνυπολογίζεται και ο Λιούμπισιτς που θυμίζουμε είχε μείνει εκτός από τη Λεωφόρο για λόγους διαχείρισης και για να πάρει ανάσες. Αντίθετα, υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα των Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Οντουμπάτζο και Μουκουντί που θα απουσιάσουν.



Με τα παραπάνω δεδομένα, διαμορφώνεται μια συγκεκριμένη κατάσταση όσον αφορά την ενδεκάδα όπου υπάρχουν κάποιες θέσεις που μοιάζουν κλειδωμένες, αλλά παράλληλα υπάρχουν - κυρίως στον άξονα - μεγάλα διλήμματα τα οποία το πιθανότερο είναι να απαντηθούν την Κυριακή λίγο πριν τη σέντρα. Διλήμματα, που αφορούν τόσο το δίδυμο στα χαφ όσο και την θέση «δέκα» καθώς υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παίκτες για τρεις θέσεις (Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Λαμέλα, Λιούμπισιτς). 

Το πιθανότερο, είναι ο Πελάδο να επιλέξει έναν εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον για την θέση του κόφτη και δίπλα του σε πιο οργανωτικό ρόλο έναν από τους Πινέδα ή Λιούμπισιτς, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το σενάριο να δούμε το «ξανθό γένος» των Σιμάνσκι-Γιόνσον να ξεκινά μαζί σε ένα πιο αμυντικογενές σχήμα λόγω ντέρμπι. 

Οι επιλογές του Ματίας μάλιστα στον συγκεκριμένο χώρο του άξονα ενδεχομένως να φέρουν και ντόμινο στις επιλογές και για άλλες θέσεις, καθώς και για την θέση «δέκα» είναι όλα ανοιχτά, από το να χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο Λαμέλα που είναι στο 100% πλέον, μέχρι να δούμε τον Λιούμπισιτς ή ακόμα και τον Πινέδα σε έναν ρόλο που έχει ξαναπαίξει. Από εκεί και πέρα, στις άλλες θέσεις, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.



Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Στρακόσα, ο Βίντα με τον Κάλενς στα στόπερ (εν τη απουσία Μουκουντί), ο Ρότα δεξιά και λογικά ο Πήλιος αριστερά εκτός αν προτιμηθεί η εμπειρία του Χατζισαφί. Στο δεξί φτερό της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Ελίασον είναι γκραν φαβορί, αριστερά θα είναι ο Κοιτά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πιερό. 

Για την ιστορία να πούμε πως για την θέση πίσω από τον επιθετικό υπάρχουν και οι Τσούμπερ, Περέιρα, Μάνταλος τους οποίους παραπάνω δεν αναφέραμε, με τον Ελβετό φυσικά να μπορεί να παίξει και κορυφή, δείγμα του πόσο πολύπλοκη είναι η τελική επιλογή που θα πρέπει να κάνει ο Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι μέσα από μια πλειαδα παικτών που όλοι τους διεκδικούν τις πιθανότητες τους… 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.