Header Ads


Λύσεις για όλους: Οι 10 παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ξεχωρίζουν

Λύσεις για όλους: Οι 10 παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ξεχωρίζουν


Από τον Σέρχιο Ράμος και τον Άντονι Μαρσιάλ, μέχρι το «λαβράκι» της λίστας, Στίβεν Αλζάτε, δείτε τους 10 ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι στη μεταγραφική αγορά

Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο έχει κλείσει στα περισσότερα πρωταθλήματα. Υπάρχουν όμως και οι ελεύθεροι- παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο με ποδοσφαιρικό σύλλογο - και μπορούν να υπογράψουν εκτός της μεταγραφικής περιόδου, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες μπορούν ακόμα να αναβαθμιστούν. 



Αυτή η «σοδειά» ελεύθερων παικτών μπορεί να μην είναι η πιο εντυπωσιακή, αλλά υπάρχουν μερικές αξιοπρεπείς επιλογές που πρέπει να εξετάσουν τα τμήματα σκάουτινγκ των συλλόγων. Πάμε λοιπόν να δούμε τις 10 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κυκλοφορούν ως free agents και μπορούν να αλλάξουν το επίπεδο μιας ομάδας.

Άντριεν Ραμπιό

Ο Ραμπιό ήταν σε αυτή τη θέση πέρυσι πριν η Γιουβέντους του προσφέρει ένα δεύτερο συνεχόμενο μονοετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γάλλος, ο οποίος σημείωσε οκτώ γκολ και έδωσε τέσσερις ασίστ στη Serie A το 2022-23, είδε αυτούς τους αριθμούς να μειώνονται σε πέντε και τρία αντίστοιχα την περασμένη σεζόν. Πτώση έχει επίσης και στο ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων αλλά και στη δημιουργικότητά του. Αντιθέτως, έχει αυξηθεί αρκετά το ποσοστό πετυχημένων ντριμπλών(από 52,6 το 2022-2023, σε 66,7 την περασμένη σεζόν).

Ο Ραμπιό εξακολουθεί να είναι ένας αξιοπρεπής παίκτης ικανός να παίξει σε όλη τη μεσαία γραμμή και είναι, κυρίως, ένα εξάρι με αριστερό πόδι. Ξεκίνησε βασικός σε όλους τους αγώνες της Γαλλίας στο Euro 2024 και το ύψος και το πρέσινγκ του είναι πιθανό να είναι χρήσιμα για τις περισσότερες ομάδες. Ωστόσο, η ασυνέπεια του 29χρονου προκαλεί ανησυχία. Επιπλέον, όπως ανακάλυψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από μερικά χρόνια, οι διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του (τη μητέρα του) μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία.



Άντονι Μαρσιάλ

Ο Γάλλος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα what if της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία 10ετία. Ένας ταλαντούχος παίκτης που σε κάποιες στιγμές έδειξε πως είναι παίκτης παγκοσμίου κλάσης. Ωστόσο, στους «κόκκινους διαβόλους» του έλειψε η σταθερότητα.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23, ο Γάλλος φαινόταν σε καλή κατάσταση και ταίριαζε καλά στο σύστημα του Τεν Χαγκ μέχρι που οι τραυματισμοί εμπόδισαν την πρόοδό του. Ο 28χρονος φορ είχε καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες του ενώ είχε και εξαιρετικές κινήσεις εκτός μπάλας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Ο Μαρσιάλ ήταν επίσης ικανός και στο σκοράρισμα, μετατρέποντας ένα αξιοπρεπές 43% των μεγάλων ευκαιριών του σε γκολ, στις πέντε σεζόν της Premier League. Ωστόσο, ο Γάλλος παραμένει ένας πολύ επιρρεπής σε τραυματισμούς παίκτης.

Αυτό σημαίνει ότι, παρά την ποιότητα που θα έφερνε σε ομάδες που απαιτούν από τους επιθετικούς τους να βοηθήσουν στο παιχνίδι δημιουργίας, ο Μαρσιάλ θα ήταν ένα ρίσκο, το οποίο βέβαια εάν βγει, η ομάδα που θα τον αποκτήσει θα ανέβει πολλά επίπεδα επιθετικά.

Αντρέ Γκόμες

Ο Γκόμες πάλεψε για να πάρει λεπτά συμμετοχής την περασμένη σεζόν, αλλά εξακολουθούσε να έχει αντίκτυπο για την Έβερτον. Ο Πορτογάλος μέσος έπαιξε μόλις 14 ματς, σκοράροντας και δύο φορές. Η ευκολία με την οποία ο Γκόμες κουβαλάει και περνάει την μπάλα όταν είναι σε πλήρη φόρμα υποδηλώνει ότι έχει ακόμα κάτι να προσφέρει σε ομάδες που χρειάζονται έναν κεντρικό μέσο ικανό με την μπάλα στα πόδια, όπως φάνηκε και από τον δανεισμό του στη Λιλ το 2022-23. Τα στατιστικά του Γκόμες από τους 26 αγώνες της Ligue 1 που ξεκίνησε βασικός τον τοποθέτησαν στο ίδιο επίπεδο με μερικούς από τους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς, ο 31χρονος, έχει χάσει 10 ή περισσότερους αγώνες για σύλλογο και χώρα λόγω προβλημάτων φυσικής κατάστασης σε όλες εκτός από τρεις από τις τελευταίες εννέα σεζόν.



Άντον Μίραντσουκ

Ο Μίραντσουκ τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή όταν έπαιξε μαζί με τον δίδυμο αδελφό, Αλεξέι, για τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, τα αδέρφια Μίραντσουκ, παίζοντας για τη Λοκομοτίβ Μόσχας, έγιναν το πρώτο ζευγάρι διδύμων που αντιμετώπισε ένα άλλο ζευγάρι διδύμων στο Champions League, όταν η Λεβερκούζεν παρέταξε τους Σβεν και Λαρς Μπέντνερ σε μια αναμέτρηση της φάσης των ομίλων.

Ο Αντόν ήταν ήδη βασικός στη Λοκομοτίβ μέχρι τότε και συνέχισε την άνοδό του τα επόμενα χρόνια. Εκτός από μια σεζόν γεμάτη τραυματισμούς, το 2021-2022, συνέβαλε σε εννέα ή περισσότερα γκολ πρωταθλήματος σε κάθε σεζόν μεταξύ 2020 και 2024.

Ο Ρώσος έχει την ικανότητα να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Με ύψος 1,84μ. , τα μεγάλα του βήματα του επιτρέπουν να καλύπτει με ταχύτητα τις αποστάσεις.

Ο Μίραντσουκ είναι επίσης πολύ καλός εκτελεστής πέναλτι αλλά και γενικότερα στημένων φάσεων και τις πλάγιες στημένες φάσεις, ενώ το εύρος πάσας του του επιτρέπει να βρίσκει επιθετικούς από διάφορες γωνίες.

Στίβεν Αλζάτε

Σε συνέντευξή του στο The Athletic τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ο Αλζάτε,  που τότε έπαιζε για τη Σταντάρ Λιέγης ως δανεικός από την Μπράιτον εξήγησε ότι το στυλ παιχνιδιού του Ντε Τσέρμπι του ταίριαζε, καθώς του η ελευθερία που έδινε ο Ιταλός τεχνικός στους παίκτες του.

Ο Ντε Τσέρμπι αποχώρησε από τον σύλλογο, με τον Φάμπιαν Χιρτσέλερ να παίρνει τη θέση του, ενώ ο Αλζάτε αφού εντυπωσίασε στη Pro League με τη Σταντάρ, έμεινε ελεύθερος. Ο Αλζάτε ξεκίνησε 20 από τα 24 παιχνίδια της κανονικής περιόδου του βελγικού πρωταθλήματος, καταγράφοντας ένα γκολ και τέσσερις ασίστ. Έπαιξε ως εξάρι και ως οκτάρι, εντυπωσιάζοντας με την ανάκτηση της κατοχής και την αμυντική του επίγνωση. Στα 25 του, ο Αλζάτε είναι ο δεύτερος νεότερος παίκτης σε αυτή τη λίστα και έχει πράγματα να αποδείξει μετά από μια δύσκολη περίοδο στην Premier League, καθιστώντας τον έναν αρκετά αξιοπρεπή παίκτη για τις περισσότερες ομάδες.

Τίμοθι Φοσού-Μενσά

Ο Φοσού-Μενσά ήταν μέλος της κυρίαρχης ομάδας της Λεβερκούζεν την περασμένη σεζόν, αλλά δεν έκανε ούτε μία εμφάνιση για την ομάδα, παρά το γεγονός ότι ήταν έτοιμος για το δεύτερο μισό της σεζόν μετά την ανάρρωση από τραυματισμό στο γόνατο.

Η καριέρα του Ολλανδού απέτυχε να απογειωθεί μετά τη σεζόν 2017-18, όταν έπαιξε 21 αγώνες της Premier League για την Κρίσταλ Πάλας ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό εμφανίσεων στο πρωτάθλημα μόλις δύο φορές από τότε - στη Φούλαμ το 2018-19 και στη Λεβερκούζεν το 2022-23.

Δύο τραυματισμοί στον χιαστό και περαιτέρω προβλήματα με το γόνατο και τον οπίσθιο μηριαίο έχουν ήδη δει τον Φονσού-Μενσά να χάνει 146 αγώνες συλλόγου σε όλη την καριέρα του. Θα ήταν ένα τεράστιο στοίχημα, κυρίως λόγω του επιπέδου της φυσικής κατάστασής του.

Ίκερ Μουνιάιν

Ο Μουνιάιν είδε τον χρόνο συμμετοχής του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο να μειώνεται απότομα από το 2021 και μετά, λόγω της μεγάλης βελτίωσης τον Νίκο Γουίλιαμς και Όιχαν Σάνθετ, με αποκορύφωμα να πάρει μόλις 585 λεπτά La Liga την περασμένη σεζόν.

Ένας εκρηκτικός ντριμπλέρ που ξεπερνάει τους αμυντικούς με το χαμηλό κέντρο βάρους του, τα πολλαπλά αγγίγματα και μια θανατηφόρα αλλαγή ρυθμού, οι ιδιότητες του Ισπανού ήταν σχετικά πιο εμφανείς το 2022-23. Η ικανότητά του να παίζει ως δεκάρι σήμαινε ότι συνδέθηκε καλά και με τα δύο αδέρφια Γουίλιαμς. Ήταν επίσης μεγάλη απειλή από στημένες φάσεις, ακόμη και την περασμένη σεζόν.

Ο Μουνιάιν ζητάει συνεχώς την μπάλα και δουλεύει σκληρά όταν η ομάδα του είναι εκτός κατοχής. Ωστόσο, δύο τραυματισμοί στον χιαστό έχουν δει την εκρηκτικότητά του να μειώνεται. Ο Μουνιάιν φημολογήθηκε ότι ήταν κοντά σε μια μετακίνηση στη Ρίβερ Πλέιτ νωρίτερα στο παράθυρο, αλλά ο 31χρονος παραμένει ελεύθερος προς το παρόν.

Ιβάν Πέρισιτς

Ο Κροάτης πολυθεσίτης μπορεί το φετινό καλοκαίρι να επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, Χάιντουκ Σπλιτ, για να κλείσει εκεί την καριέρα του, ωστόσο ένας τσακωμός με τον προπονητή της ομάδας, Τζενάρο Γκατούζο, είδε τον 35χρονο να μένει ελεύθερος. Ο Πέρισιτς, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου, έχει και τα δύο πόδια, ενώ έχει και πλούσια εμπειρία από την Premier League(50 συμμετοχές με την Τότεναμ), την Bundesliga(Βόλφσμπουργκ 88 εμφανίσεις, Μπάγερν Μονάχου35 εμφανίσεις, Ντόρτμουντ 64 εμφανίσεις) και Serie A(254 εμφανίσεις). Σίγουρα η ηλικία του Κροάτη και το ρίσκο τραυματισμών είναι κάτι που μπορεί να αποθαρρύνει μια ομάδα από το να επιλέξει να του προσφέρει συμβόλαιο, όμως μπορεί ακόμα να προσφέρει μερικά πολύ καλά λεπτά συμμετοχής στο κορυφαίο επίπεδο.

Ζοέλ Μάτιπ

Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, έχοντας κερδίσει με τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ 1 Champions League, 1 Premier League, 1 FA Cup και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Ο 33χρονος μέχρι και πριν δύο χρόνια ήταν ο ένας από τους δύο βασικούς στόπερ του αγγλικού συλλόγου, ωστόσο ένας τραυματισμός στον χιαστό, πέρυσι, τον άφησε αρκετά πίσω, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί ελάχιστα την σεζόν που πέρασε. Παρόλα αυτά, ο Μάτιπ αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες αυτής της λίστας και σίγουρα μπορεί να δώσει πολλά σε μια ομάδα που χρειάζεται έναν ηγέτη στην άμυνά της.

Σέρχιο Ράμος

Τα λόγια για τον Ισπανό είναι περιττά. Βρίσκεται μέσα στους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών, έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους με Ισπανία και Ρεάλ Μαδρίτης και όποια ομάδα τον αποκτήσει θα έχει έναν σπουδαίο ηγέτη στα μετόπισθεν. Το μόνο αρνητικό του είναι προφανώς η προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία του(38) και το ενδεχόμενο να προκύψουν αρκετοί τραυματισμοί. Πάντως, τα τελευταία δύο χρόνια, τα οποία ο Ράμος τα πέρασε στην ομάδα της πόλης του, τη Σεβίλλη, κατέγραψε 87 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας μάλιστα 10 τέρματα και φτιάχνοντας ακόμη ένα, ενώ συνολικά μέτρησε 7.302 λεπτά.

Μερικοί ακόμα παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι στη μεταγραφική αγορά και είναι άξιοι προσοχής είναι οι: Ντέλε Άλι, Γουίσαμ Μπεν Γεντέρ, Ντάβι Κλάασεν, Άντι Ντελόρτ.
ΠΗΓΗ: The Athletic

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.