Header Ads


Η τεράστια πτώση της ΑΕΚ στη βαθμολογία της UEFA!

Η τεράστια πτώση της ΑΕΚ στη βαθμολογία της UEFA!


Oι επιπτώσεις του πρόωρου Ευρωπαϊκού αποκλεισμού και τα δύσκολα καλοκαίρια

Η ΑΕΚ είχε (και έχει και μελλοντικά τα επόμενα χρόνια) να βελτιώσει την ευρωπαϊκή της κατάταξη. Να ανέβει στο ranking της UEFA. 



Ο πρόωρος φετινός αποκλεισμός από την Ευρώπη φέρει ίσως τη μεγαλύτερη επίπτωση για την ομάδα σε αυτό το κομμάτι: στο ranking της UEFA ενόψει και των επόμενων χρόνων. 

Η ΑΕΚ φέτος μπήκε στην Ευρώπη ούσα στην 144η θέση στο ranking με 10.000 βαθμούς και αντί να το φτιάξει το χάλασε περισσότερο! 



Η ΑΕΚ κλείνει τη σεζόν της στην Ευρώπη έχοντας συγκεντρώσει μόλις 2.000 βαθμούς! Λιγότερους δηλαδή απ’ όσους είχε συγκεντρώσει τη σεζόν 2019-2020 όπου είχε αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Europa League και είχε κλείσει με 2.500 βαθμούς. 

Αυτή η σεζόν (2019-20) φεύγει ως πενταετία. Άρα η ΑΕΚ την χρονιά 2025-26 θα μπει καλοκαιριάτικα στην Ευρώπη με 9.500 βαθμούς που την κρατάνε πολύ χαμηλά.



Από εκεί και πέρα εκτός από το πιο σοβαρό απ’ αυτά που είναι η θέση της στην Ευρώπη και το πρεστίζ της φυσικά, η ΑΕΚ έχει και οικονομικές απώλειες, καθώς δεν θα βάλει στα ταμεία της εγγυημένα έσοδα σχεδόν 6 εκατ. ευρώ αν έμπαινε στο League Phase του Conference. Χρήματα που θα μπορούσαν φυσικά να αυξηθούν στην πορεία.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.