Header Ads


Όταν ο Αλμέιδα αποθέωσε τον Έρικσον…

Όταν ο Αλμέιδα αποθέωσε τον Έρικσον…


Στην αυτοβιογραφία του ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον σπουδαίο Σουηδό προπονητή

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο Σουηδό προπονητή στη Λάτσιο.



Ο τεχνικός της ΑΕΚ, μάλιστα, στην αυτοβιογραφία του είχε κάνει ειδική αναφορά στον Έρικσον, σχετικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «λατσιάλι» τη σεζόν 1999-2000, εγκωμιάζοντάς τον.

«Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό.



Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ. Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο», είχε γράψει ο Αλμέιδα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.