Header Ads


Αυτοί ξεχώρισαν: Έκανε το καθήκον της και προχωρά η ΑΕΚ

Αυτοί ξεχώρισαν: Έκανε το καθήκον της και προχωρά η ΑΕΚ


Ο Απόστολος Βάγιος κάνει ντεμπούτο στο aek21fans.gr και γράφει για τον άδικο και σoκαριστικό αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρώπη, για το πρώτο τεστ που η Ένωση πέρασε επιτυχώς, και για τους παίκτες που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Το σoκαριστικό ξεκίνημα στη σεζόν



Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε όπως ονειρεύεται ο κάθε ΑΕΚτζης, με μια ευρωπαϊκή πορεία που λαχταρά και έχει στερηθεί από εκείνη της τρομερής και αήττητης ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε την φετινή της προετοιμασία με 2/4 επί Ολλανδικού εδάφους. Η Ευρωπαϊκή πορεία της ξεκίνησε με ανησυχητικό τρόπο καθώς προηγήθηκε στη Φιλαδέλφεια με ένα άνετο σκορ [4-0] και κατέφερε και το έκανε ντέρμπι σε [4-3]. Εύκολα λάθη και κυρίως έλλειψη καθαρού μυαλού. 

Προκρίθηκε όμως στην Ανδόρρα με άνετο σκορ αλλά χωρίς το θέαμα στο ποδόσφαιρο που την είχαμε μάθει τις 2 περασμένες σεζόν. Και δυστυχώς η πορεία της σταμάτησε με «άσχημο» τρόπο στη Φιλαδέλφεια με αποκλεισμό από τους Αρμένιους μετά την ήττα-σοκ στην Αρμενία [3-1]. Παρά την θέληση της καθώς είχε μείνει χωρίς φορ (Γκαρσία) και τραυματισμό του βασικού της μέσου (Γιόνσον) δεν κατάφερε να το ανατρέψει στη Φιλαδέλφεια, μια ΑΕΚ που δεν θύμισε τίποτα την ΑΕΚ που είχαμε μάθει 2 σεζόν επί Αλμέιδα. Την ΑΕΚ που πίεζε, αυτή που έκανε σωστές μεταβιβάσεις και το μάτι των στρατιωτών του Αλμέιδα γυάλιζε. Ένας οδυνηρός αποκλεισμός που σημαίνει πολλά για την ομάδα. 


Το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτόν τον αποκλεισμό είναι ο ξεσηκωμός του Αλμέιδα. Η γενναία κίνηση του να μαζέψει την ομάδα στο κέντρου του γηπέδου και να τους εμψυχώσει την ώρα που έβραζε αυτό και ξεσπούσε εναντίον της έδειξε ότι το ενδιαφέρον του και το πάθος του για αυτήν την ομάδα καίει ακόμα μέσα του. Και δεν σκέφτεται ουδέποτε την παραίτηση.

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στην Superleague


Όσο αφορά στην πρεμιέρα της στην Superleague η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε και έβγαλε αντίδραση. Έκανε το καθήκον της, αλλά είναι μόνο η αρχή, καθώς επικράτησε [3-0] απέναντι στους Κρητικούς. Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, δόθηκε στον Πήλιο, για το γκολ που πέτυχε αλλά και για την ασίστ. Ωστόσο, η επιλογή για τον καλύτερο παίχτη ήταν εύκολη. 

Πρέπει όμως να αναφέρουμε, ότι και οι Πινέδα και Λιούμπισιτς ξεχώρισαν, μαζί φυσικά με την αμυντική τετράδα. Ο Πινέδα έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι καθώς άλλαξε τον ρυθμό της ΑΕΚ στο γήπεδο. Ήτανε παντού, έτρεχε, έκανε σωστές μεταβιβάσεις και γενικά άλλαζε το παιχνίδι. 

Φυσικά, υπάρχουν κι αρκετά περιθώρια βελτίωσης καθώς στο β’ ημίχρονο η Ένωση έδωσε κάποια δικαιώματα στον ΟΦΗ να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κάνει και αυτός το δικό του παιχνίδι. Επίσης σημαντική ήταν και η αλλαγή του Λαμέλα στη θέση του Πινέδα. 

Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ είναι να κάνει το απόλυτο των νικών μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω της την επιπολαιότητα να πετάει βαθμούς δεξιά και αριστερά όπως έκανε πέρσυ στις Σέρρες στο Αγρίνιο κλπ. Κάθε νίκη θα φέρνει ηρεμία και χρόνο για παραπάνω δουλειά με ένα ματς την εβδομάδα πλέον για την Ένωση που καλείται να κάνει πλεονέκτημα της τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Ευρώπη σε σχέση με τους διεκδικητές στο πρωτάθλημα.

Όλα λοιπόν είναι μπροστά μας, μια ομάδα με αξιόλογο υλικό (που πρέπει να γίνει και τουλάχιστον η μεταγραφή φορ) με νοοτροπία που ελπίζουμε να ξανά γίνει ανάλογη της περσινής!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.