Header Ads


Οι τελευταίες σκέψεις Αλμέιδα για την 11αδα με Νόα!

Οι τελευταίες σκέψεις Αλμέιδα για την 11αδα με Νόα!


Αυτά είναι τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα για τη μεγάλη -όπως έχει εξελιχθεί- ρεβάνς κόντρα στη Νόα στην OPAP Arena (15/08, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD). 

Όσοι έχουν "καπαρωμένοι" θέση στην ενδεκάδα και τα διλήμματα στο αριστερό άκρο της άμυνας, στο κέντρο και πίσω από τον φορ.



Πρόκριση κι επιστροφή της ηρεμίας εν όψει και της δύσκολης πρεμιέρας στη Stoiximan Super League στην κεκλεισμένων των θυρών OPAP Arena κόντρα στον πάντα επικίνδυνο ΟΦΗ ή αποκλεισμός και συνέχεια της εσωστρέφειας, με ορατό τον κίνδυνο αγωνιστικής και οικονομικής καταστροφής, όπως τόνισε και ο Ματίας Αλμέιδα στο πρόσφατο ραντεβού του με τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Μάριο Ηλιόπουλο.

Αυτοί είναι οι δύο μοναδικοί δρόμοι της Ένωσης στην αποψινή (15/08, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD) ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τη Νόα.



Μία ομάδα που σόκαρε τον Δικέφαλο με τη νίκη της με 3-1 στην Αρμενία και που όπως έδειξε και στο Γερεβάν δεν είναι διατεθειμένη να δείξει την αφέλεια που παρουσίασαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι τους μετά το 0-1 με τον Λιβάι Γκαρσία.

Το αγωνιστικό σχέδιο κι η προφύλαξη του "βαρύ πυροβολικού"

Όπως πέρυσι, έτσι και πρόπερσι μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική επί του Βόλου με 1-0 στη Ριζούπολη, ο Ματίας Αλμέιδα έχει "παντρευτεί" το 4-2-3-1 ή 4-4-1-1 αν προτιμάται και δεν το αλλάζει.



Πάνω στον ίδιο σχηματισμό θα ακολουθήσει και κόντρα στους Αρμένιους τις αρχές του, πίεση στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου, άμυνα σε υψηλά μέτρα, ένταση και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Παρά τη "χλιαρή" του αρχή και τα λάθη του με Ίντερ ντ' Εσκάλδες στην OPAP Arena και Νόα στο Γερεβάν, ο Θωμάς Στρακόσα ελέω και της απουσίας του Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα πάρει σε τέταρτο διαδοχικό ματς τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα.

Η άμυνα θα είναι αλλαγμένη κατά το ήμισυ σε θέσεις και ρόλους σε σχέση με το καταστροφικό 3-1 του πρώτου αγώνα. Λάζαρος Ρότα, Ντομαγκόι Βίντα και Αλεξάντερ Κάλενς θα διατηρηθούν στο βασικό σχήμα, με τον τελευταίο ωστόσο να αφήνει τοι αριστερό άκρο της άμυνας και να επιστρέφει στο πλευρό του αρχηγού της ΑΕΚ, αντί του Αρόλντ Μουκουντί.

Εχσάν Χατζισαφί και Σταύρος Πήλιος διεκδικούν μία θέση στα αριστερά, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο κέντρο, με τους Νταμιάν Σιμάνσκι και Ορμπελίν Πινέδα να φαντάζουν τα φαβορί, ενώ στον ρόλο του 8αριού χρησιμοποιήθηκε σε μέρος της προπόνησης και ο Πέτρος Μάνταλος.

Το δεξί φτερό της επίθεσης είναι "καπαρωμένο" από τον Νίκλας Ελίασον, ενώ στην άλλη πλευρά ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Αμπουμπακαρί Κοϊτά.

Τη θέση του ανέτοιμου Λιβάι Γκαρσία θα πάρει ο Στίβεν Τσούμπερ, χωρίς να είναι απίθανο όμως ο "καυτός" φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, πέντε γκολ σε τρία ματς στη αρχή της σεζόν, να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Τέλος, πίσω από το φορ υπάρχει μία θέση για δύο άτομα, καθώς ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς στα τρία πρώτα ματς της αγωνιστικής περιόδου έχει αγωνιστεί εκεί, ενώ ο Έρικ Λαμέλα έχει ανεβάσει ρυθμούς τον τελευταίο καιρό και μετά τα λίγα λεπτά συμμετοχής που πήρε στην Αρμενία, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει βασικός.

Εξάλλου, ο Ματίας Αλμέιδα σε κομμάτι της προπόνησης τον χρησιμοποίησε και στην κορυφή της επίθεσης, προκειμένου να έχει εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν πάρει το οκ για να αγωνιστεί ο Λιβάι Γκαρσία.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.