Header Ads


Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να είναι ισχυρή στα play offs του Conference!

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να είναι ισχυρή στα play offs του Conference!


Τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες του β’ προκριματικού γύρου του Conference League δίνουν ελπίδες στην ΑΕΚ να μπει ως ισχυρή στην κλήρωση για τα playoffs.

Η ΑΕΚ ελπίζει ακόμη να ανέλθει στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση των playoffs του Conference League, εφόσον ασφαλώς πρώτα αποκλείσει την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες και εν συνεχεία τη Νόα από την Αρμενία.


21+ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Για να μπει ως ισχυρή στην κλήρωση της 5ης Αυγούστου η «Ένωση» χρειάζεται τέσσερις αποκλεισμούς ισχυρών από ένα σύνολο 13 ζευγαριών και με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του β’ προκριματικού γύρου, κάτι τέτοιο φαντάζει εφικτό.

Ήδη η Σαμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν έκανε άλμα πρόκρισης νικώντας εκτός έδρας τη Μακάμπι Χάιφα με 3-0, ενώ με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων είναι πιθανό να αποκλειστούν κάποιες ακόμη εκ των Χάποελ Μπερ Σεβά, Κλουζ, Ζαλγκίρις, Αστάνα και Ρίγα.



Αναλυτικά τα 13 ζευγάρια από τα οποία θέλει αποκλεισμούς ισχυρών η ΑΕΚ (με έντονα γράμματα οι ομάδες που συμφέρει την «Ένωση» να αποκλειστούν):

Μακάμπι Χάιφα-Σαμπάχ 0-3
Χάποελ Μπερ Σεβά-Τσέρνο Μόρε 0-0
Κλουζ-Νέμαν Γκρόντνο 0-0
Ζαλγκίρις-Πάφος 2-1
Μιλσάμι-Αστάνα 1-1
Ρίγα-Σλασκ Βρότσλαβ 1-0
Μπρούνο Μάγκπις-Κοπεγχάγη 0-3
Γάνδη-Βίκινγκουρ 4-1
Μπασακσεχίρ-Λα Φιορίτα 6-1
Λέγκια-Κέρναρφορ Τάουν 3-0 (σε εξέλιξη στο δεύτερο ημίχρονο)
Ομόνοια-Τορπέντο Κουταΐσι 3-1
Φλοριάνα-Γκιμαράες 0-1
Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Πολίσια Ζιτομίρ 2-0

Όπως υπογραμμίζει ο Ανδρέας Δημάτος, δεν είναι μόνο οι τέσσερις αποκλεισμοί που ψάχνει η ΑΕΚ στο Conference για να ανέβει στους ισχυρούς των πλέι οφ, αφού ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της πρώτα με την Εσκάλδες και στη συνέχεια με την Νόα από την Αρμενία. 

Το seeding των πλέι οφ του Conference είναι σε άμεση σχέση και με τους αγώνες του Europa και με την πρόκριση από τον δεύτερο προκριματικό των φαβορί και συγκεκριμένα των Άγιαξ, Μπράγκα, Μόλντε, Σερίφ Τιρασπόλ, Ραπίντ Βιέννης, Ριέκα και Τράμπζονσπορ, που έχουν καλύτερο συντελεστή από την Ένωση! 

Της είναι εντελώς αδιάφορη μόνο η εξελιξη του ζευγαριού του Παναθηναϊκού και της Μπριζ με την Κιλμάρνοκ. 

Πολλές ρεβάνς του Europa είναι ανοιχτές μετά τα πρώτα ματς με πιο απειλητική για την ΑΕΚ τη νίκη της Ελφσμποργκ στο Τίρασπολ επί της Σέριφ. Τυχόν προκριση των Σουηδών ή κάποια άλλη έκπληξη στον δεύτερο προκριματικό του Europa θα απαιτήσει επιπλέον αποκλεισμό στο Conference…

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.