Header Ads


Έτσι θα είναι ισχυρή η ΑΕΚ στα play offs του Conference League!

Έτσι θα είναι ισχυρή η ΑΕΚ στα play offs του Conference League!


O Ανδρέας Δημάτος αναλύει τις πέντε(!!!) προϋποθέσεις προκειμένου η ΑΕΚ να μετάσχει στην κλήρωση της Δευτέρας ως ισχυρή στα πλέι οφ του Conference σε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, αλλά με σοβαρές πιθανότητες ευνοϊκής λύσης και την τύχη της Ενωσης να καθορίζουν… 16 ρεβάνς και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί η συνολική συνθήκη αλλά και η χαρτογράφηση όλων των προϋποθέσεων προκειμένου η ΑΕΚ να προλάβει το γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση της Δευτέρας για τα πλέι οφ του Conference League, από το οποίο αυτή τη στιγμή σε θεωρητικό επίπεδο βάσει συντελεστή απέχει τέσσερις θέσεις!



21+ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες γιατί δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την εξέλιξη των 43 ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού του Conference (σήμερα, αύριο και μεθαύριο), αλλά και με την εξέλιξη των εννιά ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού του Europa και των δυο ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού του League Path του Champions League! Πραγματικός μύλος…

Πάμε να δούμε τι πρέπει να συμβεί για την άνοδο της ΑΕΚ στο γκρουπ των ισχυρών προκειμένου να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα αποφύγει στην κλήρωση των πλέι οφ τις πέντε ομάδες του ευρωπαϊκού top-5 που μπαίνουν σε αυτή τη φάση, δηλαδή την Τσέλσι, την Μπέτις, την Φιορεντίνα, τη Λανς και την γερμανική Χαϊντεχνάιμ… Αντίπαλοι στα μέτρα της θα υπάρξουν ακόμα και αν είναι τελικά ανίσχυρη, αλλά θα υπάρχει πάντα η απειλή των «5»!



Πρώτη προϋπόθεση: Να βρεθεί η ίδια η ΑΕΚ στα πλέι οφ! Αυτονόητη συνθήκη αλλά πρέπει να επισημανθεί! Αν η ΑΕΚ τσεκάρει την πρόκριση την Πέμπτη στην Ανδόρα κόντρα στην Εσκάλδες, θα εκπροσωπηθεί στην κλήρωση της Δευτέρας ως ζευγάρι με την Νόα από την Αρμενία, που έχει καθαρίσει πρώτη τη δική της πρόκριση μετά το 7-0 στο πρώτο ματς επί της Σλιέμα Μάλτας. Και φυσικά μόνο αν μετά την Εσκάλδες αποκλείσει και τη Νόα θα έχει νόημα ο αντίπαλος ή το ζευγάρι των αντιπάλων του τρίτου προκριματικού, που θα ακούσει τη Δευτέρα στην κλήρωση στην έδρα της UEFA, στη Νιόν.

Δεύτερη προϋπόθεση: Να αποκλείσει η Φενέρμπαχτσε σε λίγες ώρες την ελβετική Λουγκάνο, προκειμένου στην κλήρωση της Δευτέρας να είναι η Λουγκάνο μαζί με την Ντιναμό Κιέβου ή την Παρτιζάν (αδιάφορο ποια από τις δυο) στην κλήρωση του Conference (αφού τα επτά ζευγάρια του Europa θα μετάσχουν και στις δυο κληρώσεις) και με τον χαμηλό συντελεστή της να φέρει αυτό το ζευγάρι δεδομένα κάτω από την ΑΕΚ



Τρίτη προϋπόθεση: Η ΑΕΚ αναζητά τέσσερα ευνοϊκά αποτελέσματα στις ρεβάνς αυτής της εβδομάδας, που είναι ακόμα ανοιχτές στο Conference με βάση τα πρώτα ματς. Τα τέσσερα αυτά αποτελέσματα μπορεί να είναι και τρία μετά την έκπληξη της Ελφσμποργκ που για τον δεύτερο προκριματικό του Europa League νίκησε 1-0 στη Μολδαβία την Σερίφ Τιρασπόλ. Μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να φάνηκε… κακό αρχικά, αλλά μάλλον είναι ευεργετικό για την ΑΕΚ! Γιατί μπορεί να στέλνει την Σερίφ με υψηλότερο συντελεστή από την ΑΕΚ στο Conference, αλλά αυτό είναι τελικά αδιάφορο! Η Σερίφ έχει ήδη κληρωθεί (αν αποκλειστεί) με την Ολίμπια Λουμπλιάνας, που ούτως ή άλλως έχει καλύτερο συντελεστή από την ΑΕΚ! Απεναντίας αν η Ελφσμποργκ προκριθεί τότε λόγω του χαμηλού της συντελεστή θα φέρει στους ανίσχυρους το ζευγάρι της είτε με τη Ριέκα ή με την Κορνιβούλ στον τρίτο προκριματικό του Europa και την ΑΕΚ μία θέση ψηλότερα.

Τέταρτη προϋπόθεση: Αν η Ελφσμποργκ αποκλείσει τη Σερίφ στην έδρα της με το 1-0 που πέτυχε στη Μολδαβία, η ΑΕΚ αναζητά τρεις αποκλεισμούς ισχυρών την Πέμπτη το βράδυ στο Conference, που λογικά είναι μόλις δυο μετά το 3-0 της Σαμπάχ στο πρώτο ματς επί της Μακάμπι Χάιφα στην Ουγγαρία και τη ρεβάνς την Πέμπτη στην έδρα της.

Αυτοί οι δύο αποκλεισμοί με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων μπορούν να αναζητηθούν σε επτά ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού:

-Νέμαν (Λευκορωσία)- Κλουζ: Το πρώτο ματς στη Ρουμανία έληξε ισόπαλο 0-0 και η ΑΕΚ θέλει πρόκριση της Νέμαν σε συνδυασμό με πρόκριση της Μπράγκα στο Europa κόντρα στην Μακάμπι Πετάχ Τικβα

-Τσερνομόρε – Χαποελ Μπερ Σέβα: Το πρώτο ματς με θεωρητικά γηπεδούχο την Μπερ Σέβα στο Λόβετς έληξε ισόπαλο 0-0, η ΑΕΚ θέλει πρόκριση της βουλγαρικής Τσερνομόρε στην έδρα της

-Μπραν – Γκο Αχέντ Ιγκλς: 0-0 το πρώτο ματς στην Ολλανδία, η ΑΕΚ θέλει πρόκριση της νορβηγικής Μπραν

-Πάφος – Ζαλγκίρις Βίλνιους: Η ΑΕΚ θέλει να ανατρέψει η κυπριακή ομάδα την ήττα της με 2-1 στο πρώτο ματς στο Βίλνιους

-Σλασκ – Ρίγα: Η ΑΕΚ θέλει να ανατρέψει στην έδρα της η Σλασκ Βρότσλαβ το 1-0 με το οποίο έχασε στη Λετονία

-Αστάνα – Μιλσάμι: Το πρώτο ματς στη Μολδαβία έληξε 1-1, η ΑΕΚ θέλει πρόκριση της Μιλσάμι επί της Αστάνα και ταυτόχρονα να αποκλείσει η Ριέκα στο Europa τη ρουμανική Κορνονούλ!

-Τορπέντο Κουτάισι – Ομόνοια: Η κυπριακή Ομόνοια είναι το μεγάλο φαβορί μετά το 3-1 στο πρώτο ματς στην έδρα της, η ΑΕΚ επιθυμεί τη μεγάλη ανατροπή από τον Τορπέντο Κουτάισι, γιατί η Ομόνοια έχει υψηλότερο συντελεστή

Δεν βάζουμε στα ματς που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ ρεβάνς, οι οποίες στην ουσία έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, όπως της Κοπεγχάγης (3-0 στο πρώτο ματς τη Μάγκπις από το Γιβραλτάρ), της Γάνδης (4-1 τη Βίκινγκουρ), της Λέγκια (6-0 στο πρώτο ματς την Κάρναφτον) κλπ…

Πέμπτη προϋπόθεση: Να μην υπάρξουν… ανωμαλίες και με κάποιες ακόμα από τις ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού του Europa League. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ θέλει απλώς να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά με πρόκριση του Αγιαξ επί της Βοϊβοντίνα, της Τράμπζονσπορ επί της Ρουζομπερόκ και της Ραπίντ Βιέννης επί της Βίσλα Κρακοβίας!

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.