Header Ads


«Είσαι ο ηγέτης μας, ο αρχηγός των Σαμουράι»: Φίλος της ΑΕΚ έδωσε γράμμα στον Αλμέιδα και δώρο βιβλίο για τις διαφορετικές κουλτούρες (pic)

«Είσαι ο ηγέτης μας, ο αρχηγός των Σαμουράι»: Φίλος της ΑΕΚ έδωσε γράμμα στον Αλμέιδα και δώρο βιβλίο για τις διαφορετικές κουλτούρες (pic)


Ο Γρηγόρης από την Αθήνα το έκανε ξανά, βρέθηκε στην Ολλανδία και έδωσε στον Ματίας γράμμα με λόγια καρδιάς και ένα βιβλίο-οδηγό στον Πελάδο και το staff του για το πως να αντιμετωπίζουν τις πολιτισμικές διαφορές

Ήταν πέρυσι τέτοιες ημέρες όταν ο Γρηγόρης από την Αθήνα ταξίδευε στην Ολλανδία για να δει από κοντά την προετοιμασία της ΑΕΚ και να αφήσει ένα γράμμα με λόγια καρδιάς στον Ματίας Αλμέιδα. Φέτος, ο γνωστός Ενωσίτης το έκανε ξανά και πάλι έχοντας για παρέα τον φίλο του τον Αντώνη. 



Βρέθηκε στο Burgh-Haamstede και προσέφερε και πάλι ένα όμορφο γράμμα στον Ματίας αλλά και έναν πολύτιμο οδηγό για τις διαφορετικές κουλτούρες για το πως να  αντιμετωπίζει εκείνος και το staff του, τις πολιτισμικές διαφορές. 

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος οδηγός-βιβλίο, ήταν μεταφρασμένος στα ισπανικά και παραδόθηκε από τον Γρηγόρη σε όλους τους συνεργάτες του Ματίας Αλμέιδα, ενώ στον ίδιο τον Πελάδο δόθηκε επίσης ένα 3D printed κύπελλο του Super Cup που είχε κερδίσει με τη Λάτσιο, γνωρίζοντας ότι ο Ματίας έχει ήδη τυπώσει τα δύο περσινά τρόπαια από το double με την ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Γρηγόρης ήθελε να αναγνωρίσει τη σπουδαία δουλειά του προπονητή και να δείξει την εκτίμησή του για την αναζωογόνηση και το πάθος που έχει φέρει στην ομάδα. 

«Δεν είσαι απλώς ο προπονητής μας. Είσαι ο στρατηγός μας»! 



Τα γράμματα που έγραψε ο Γρηγόρης στον Ματίας Αλμέιδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρά τον θόρυβο από δημοσιογράφους και “κριτικούς”, πιστεύω σε εσένα και πλάνο σου, ακόμα κι αν δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Ορκίζομαι ότι θα συνεχίσω να σε υποστηρίζω ανοιχτά, υπερασπίζοντάς σε έναντι της κριτικής. Δεν είσαι απλώς ο προπονητής μας. Είσαι ο στρατηγός μας, ή ακόμα καλύτερα, ο ηγέτης των σαμουράι, και είμαι περήφανος που είμαι Ashigaru*, στο πίσω μέρος των στρατών των σαμουράι που στέκονται δίπλα σου». (* Ashigaru ήταν πεζικό που απασχολούνταν από την τάξη των σαμουράι της φεουδαρχικής Ιαπωνίας). 



"El Mapa Cultural"

Οσον αφορά το βιβλίο που χάρισε ο Γρηγόρης στον Ματίας Αλμέιδα και όλα τα μέλη του staff, ήταν το "El Mapa Cultural”. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για την κατανόηση και τη συνεργασία με διαφορετικές κουλτούρες, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες για το τι να περιμένει κανείς σε διαφορετικές χώρες και πώς να αντιμετωπίζει τις πολιτισμικές διαφορές. 

Το διάγραμμα που βλέπουμε δείχνει πώς διαφορετικές κουλτούρες εκφράζουν τα συναισθήματά τους και πώς αντιμετωπίζουν τη σύγκρουση. Το διάγραμμα χωρίζεται σε τέσσερα τεταρτημόρια, τα οποία παρουσιάζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις των χωρών.

Στο πρώτο τεταρτημόριο (A), όπου εκφράζονται τα συναισθήματα και δεν αποφεύγεται η σύγκρουση, βρίσκονται χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και το Ισραήλ. Αυτές οι κουλτούρες τείνουν να είναι πιο άμεσες και εκφραστικές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, και οι άνθρωποι δεν διστάζουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Στο δεύτερο τεταρτημόριο (B), όπου δεν εκφράζονται τα συναισθήματα αλλά δεν αποφεύγεται η σύγκρουση, βρίσκονται χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία και οι Κάτω Χώρες. Σε αυτές τις κουλτούρες, οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκρατημένοι στην έκφραση των συναισθημάτων τους, αλλά δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν τη σύγκρουση όταν προκύψει.

Στο τρίτο τεταρτημόριο (C), όπου εκφράζονται τα συναισθήματα αλλά αποφεύγεται η σύγκρουση, βρίσκονται χώρες όπως η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και το Περού. Οι άνθρωποι σε αυτές τις κουλτούρες τείνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αλλά προτιμούν να αποφεύγουν τη σύγκρουση και να διατηρούν την αρμονία στις σχέσεις τους.

Στο τέταρτο τεταρτημόριο (D), όπου δεν εκφράζονται τα συναισθήματα και αποφεύγεται η σύγκρουση, βρίσκονται χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Σουηδία και η Κορέα. Σε αυτές τις κουλτούρες, οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκρατημένοι τόσο στην έκφραση των συναισθημάτων τους όσο και στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης, προτιμώντας την ηρεμία και την αποφυγή της άμεσης αντιπαράθεσης.

Αυτό το διάγραμμα μπορεί να βοηθήσει τα μέλη της ομάδας της ΑΕΚ να κατανοήσουν καλύτερα τις πολιτισμικές διαφορές και να βελτιώσουν την επικοινωνία τους. Για παράδειγμα, οι Έλληνες παίκτες μπορεί να είναι πιο εκφραστικοί και άμεσοι, ενώ οι Σουηδοί μπορεί να προτιμούν μια πιο ήρεμη και αποφεύγουσα προσέγγιση. Αναγνωρίζοντας αυτές τις διαφορές, τα μέλη της ομάδας μπορούν να προσαρμόσουν την επικοινωνία τους για να διασφαλίσουν καλύτερη συνεργασία και αμοιβαίο σεβασμό, ενισχύοντας έτσι την ομαδικότητα και την απόδοση στο γήπεδο.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.