Header Ads


Τα δεδομένα για την ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ

Τα δεδομένα για την ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ


Γιατί θα δηλωθούν λιγότεροι παίκτες - Γιατί είναι πιθανό να «κοπούν» Τσούμπερ - Περέιρα
Γρίφο αποτελεί η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τον Ματίας Αλμέιδα. Η Ένωση σήμερα θα πρέπει να καταθέσει τη λίστα των παικτών της για τα παιχνίδια με τη Βελέζ ή την Εσκάλδες (παίζουν σήμερα στις 19:00).



Παρότι οι περισσότερες ομάδες δηλώνουν 25 παίκτες στις λίστες τους, λόγω απουσίας παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες, η Ένωση θα δηλώσει 23άδα για τα ευρωπαϊκά της ματς. Για τον καταρτισμό της λίστας οι θέσεις για τις οποίες δίνεται από την UEFA η δυνατότητα να καλυφθούν είναι 17 θέσεις ξένων, 4 γηγενών από την Ακαδημία και 4 γηγενών από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των γηγενών που προέρχονται από τον ίδιο το σύλλογο, η ΑΕΚ ως γνωστό διαθέτει μόνο τον Κώστα Γαλανόπουλο και τον Γιώργο Θεοχάρη, ο οποίος επί της ουσίας δεν υπολογίζεται αγωνιστικά.



Από εκεί και πέρα υπάρχουν τέσσερις θέσεις στην αποστολή για γηγενείς παίκτες που ανήκουν στην κατηγορία «Association trained». Η ΑΕΚ διαθέτει 5 παίκτες σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για τον Πέτρο Μάνταλο, τον Σταύρο Πήλιο, τον Λάζαρο Ρότα, τον Σίμο Μήτογλου και τον Σωτήρη Τσιλούλη. Κατά πάσα πιθανότητα ο τελευταίος θα μείνει εκτός λόγω και του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην Ολλανδία.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους, δίχως να υπολογίζονται οι «κομμένοι» Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Ρονάλντο Πισάρο, η Ένωση διαθέτει 20 στο ρόστερ της. Οι θέσεις ξένων στη λίστα της UEFA είναι 17.

Στρακόσα, Μπρινιόλι, Μουκουντί, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ελίασον, Λιούμπισιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Κοϊτά, Τσούμπερ, Περέιρα, Φερνάντες, Ραντόνια και Ζίνι είναι οι 20 παίκτες για τις 17 θέσεις ξένων. Υπολογίζεται πως ξένος θα είναι και ο δεξιός μπακ που θα αποκτηθεί, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για την ώρα.

Με τις επιπλέον προσθήκες που θα γίνουν, και αν δεν υπάρξουν αποχωρήσεις, ενδέχεται να μην αρκέσει το πιθανό ανώδυνο κόψιμο κάποιων παικτών και θα χρειαστεί να μείνουν εκτός ευρωπαϊκής λίστας και ονόματα τα οποία θα προκαλέσουν έκπληξη.



Τι ισχύει με Στρακόσα


Σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε γιατί ο Θωμάς Στρακόσα δεν λογίζεται ως γηγενής, το κριτήριο της UEFA αναφέρει ότι ένας παίκτης θεωρείται ως τέτοιος όταν έχει αγωνιστεί σε εγχώριο σύλλογο για τρία χρόνια από τα 15 μέχρι τα 21 του.

Ο Στρακόσα έχει αγωνιστεί μεν σε ελληνικό σύλλογο για τρία χρόνια, ωστόσο η τριετής παρουσία του στον Πανιώνιο διήρκησε από τα 14 μέχρι τα 17 του. Συνεπώς, σε ό,τι αφορά τα κριτήρια που θέτει η UEFA, πιάνεται μόνο μια διετία παραμονής του Αλβανού γκολκίπερ (από τα 15 μέχρι τα 17 του) σε εγχώριο σύλλογο, γεγονός που τον καθιστά ως μη γηγενή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παρουσία του Στρακόσα στην ευρωπαϊκή λίστα της Ένωσης θα μετρήσει ως παρουσία ξένου.

Ο Τσούμπερ και ο Περέιρα


Για την ώρα, ο καταρτισμός της ευρωπαϊκής λίστας ίσως είναι ελάχιστα πιο εύκολος για τον Ματίας Αλμέιδα.

Απέναντι στη Βελέζ ή την Εσκάλδες ο Αργεντινός τεχνικός κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσει εκτός λίστας τόσο τον Στίβεν Τσούμπερ όσο και τον Ρομπέρτο Περέιρα.

Ο Ελβετός άσος θα επιστρέψει για ιατρικά στις 21 Ιουλίου και θα ξεκινήσει προπονήσεις την επόμενη ημέρα. Δηλαδή, δύο μέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, έτσι είναι λογικό να μείνει εκτός. Από την άλλη, ο Αργεντινός επιτελικός χαφ δεν φαίνεται να είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί αυτή την περίοδο για αυτό και έμεινε στην Αθήνα πριν το φιλικό με την Ομόνοια.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.