Header Ads


Αλμέιδα: «Ήθελα στην προετοιμασία δυνατούς αντιπάλους - Έχουμε ακόμη αδυναμίες»

Αλμέιδα: «Ήθελα στην προετοιμασία δυνατούς αντιπάλους - Έχουμε ακόμη αδυναμίες»


Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για την προετοιμασία των 17 ημερών στην Ολλανδία

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έμεινε για 17 ημέρες στην Ολλανδία, στο Αλκμάαρ και το Μπουργκ Χάαμσταντ, όπου δούλεψε στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας της.



Προφανώς και πολλά θα αλλάξουν από τη Δευτέρα στα Σπάτα και εν συνεχεία μέσα στο καλοκαίρι με μεταγραφές και αποχωρήσεις παικτών, αλλά ο Αργεντίνος τεχνικός της ΑΕΚ σχολίασε πως πήγε αυτό το διάστημα στην Ολλανδία.

– Ένα σχόλιο για το τελευταίο φιλικό παιχνίδι με την Γάνδη;



«Αυτό που θέλαμε ήταν να τελειώσουμε την προετοιμασία μας με υγιείς τους ποδοσφαιριστές μας. Στην πλειοψηφία το καταφέραμε. Καταφέραμε να κάνουμε τις αποστάσεις και τους χρόνους που θέλαμε να καλύψουμε. Δυστυχώς, το καλεντάρι του Ελληνικού πρωταθλήματος, σε σχέση με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και της ομάδας μας, δεν βολεύουνε. Οι παίκτες που συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες, δεν συμμετέχουν και χάνουν τον ρυθμό της προετοιμασίας. Όποτε, το σημαντικό είναι να επαναφέρουμε σύντομα αυτούς τους παίκτες και να αποκτήσουν τον ρυθμό που ζητάμε και να έρθουν στα ίσα με αυτούς που ήταν από την πρώτη της προετοιμασίας. Όσον αφορά το παιχνίδι, υπήρξαν κάποια πράγματα καλά, αλλά και πράγματα που έχουν περιθώρια βελτίωσης. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά καλύτερα να γίνονται τώρα, παρά όταν παίζονται βαθμοί. Είχα τη δυνατότητα επίσης να δω πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ήταν σημαντικό τόσο για την ομάδα όσο και για εμάς».

– Είδαμε τον Γκατσίνοβιτς στον άξονα, είδαμε επίσης τον Χατζισαφί στόπερ, είναι κάποιες σκέψεις που έχετε ενόψει της επόμενης σεζόν;



«Ο Γκατσίνοβιτς έπαιξε σε αυτή τη θέση και με τον ΠΑΟΚ κάνοντας τότε ένα καλό παιχνίδι. Είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλές θέσεις. Υπάρχουν και άλλοι. Ήθελα επίσης να δω τον Ζίνι να παίζει σε αυτά τα φιλικά ματς, ήθελα να δω τους ποδοσφαιριστές να εφαρμόζουν κάποια πράγματα έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αν χρειαστεί».

– Είναι ένα κομμάτι το passing game που θέλετε να δουλέψετε στην ομάδα για να εξελιχθεί;

«Σε μια προετοιμασία είναι δύσκολο να έχουμε τον έλεγχο κατα τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Λόγω της σκληρής δουλειάς, δεν είναι τόσο εύκολο να αναδείξεις την τεχνική σου κατάρτιση, τα πόδια είναι “βαριά”.  Επίσης στην περίοδο προετοιμασίας, θέλαμε καλούς αντιπάλους, που να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω, οι αντίπαλοι που αντιμετωπίσαμε είναι ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνουν τα κλαμπ. Είναι ομάδες που αντιμετωπίσαμε με νεαρά παιδιά, με χαρακτηριστικό στυλ, που ξέρουν να πουλάνε, παίζοντας ένα χαρακτηριστικό στυλ ποδοσφαίρου.  Θέλαμε τέτοιου είδους αντιπάλους, έτσι ώστε να απαιτούμε ένα ισοδύναμο παιχνίδι. Πετύχαμε τέτοιες ομάδες πέρυσι στην Ευρώπη και είδαμε και τοίχε πως όταν κάνεις ένα λάθος ξέρουν να σε τιμωρούν».

– Μετά από την περίοδο προετοιμασίας εδώ στην Ολλανδία, ποια είναι η αδυναμία που διαπιστώσατε;

«Έχουμε πολλές. Το καλό είναι να τις βλέπεις τις αδυναμίες. Άμα είδατε το Ισπανία – Γαλλία, είδατε αδυναμίες. Υπάρχουν περισσότερες αδυναμίες στο ποδόσφαιρο, από τα θετικά κομμάτια. Το ξαναλέω. Σημαντικό είναι να εντοπίζεις τις αδυναμίες και να τις δουλεύεις. Οι παίκτες ερμηνεύουν και καταλαβαίνουν, οπότε όταν υπάρχει μια αδυναμία θα πρέπει να υπάρξει διόρθωση».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.