Header Ads


Τι ισχύει με Στρακόσα στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ

Τι ισχύει με Στρακόσα στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ


Ο Θωμάς Στρακόσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ξεκίνησε από τον Πανιώνιο όμως δεν θα μπορεί να δηλωθεί ως γηγενής στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, όπου την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει στο πρώτο της παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό του Conference League τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Βελέζ Μόσταρ-Ιντερ Ντ' Εσκάλδες.



Υπό αυτές τις συνθήκες η Ενωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δηλώσει την ευρωπαϊκή της λίστα, στην οποία όμως ο Θωμάς Στρακόσα θα λογίζεται ως μη γηγενής, παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ο 29χρονος πορτιέρε ήταν στον Πανιώνιο από όπου ξεκίνησε την καριέρα του από τα 14 μέχρι τα 17 του έτη, όμως το σχετικό κριτήριο της UEFA αναφέρει ότι ένας παίκτης θεωρείται γηγενής όταν θα έχει παίξει σε εγχώριο σύλλογο για τρία χρόνια από τα 15 μέχρι τα 21 του.



Ετσι ο Στρακόσα έχει μεν την τριετία που απαιτείται, όμως είναι εκτός των ορίων ηλικίας που έχει θέσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.