Header Ads


Με έξι διεθνείς η ΑΕΚ σε Euro 2024 και Copa America!

Με έξι διεθνείς η ΑΕΚ σε Euro 2024 και Copa America!


Μεγάλη εκπροσώπηση για την ΑΕΚ σε Euro και Copa America

Ηχηρή παρουσία θα έχει η ΑΕΚ στο Euro και στο Copa America καθώς θα έχει έξι ποδοσφαιριστές στα δύο τουρνουά



Σχηματίστηκε το παζλ αναφορικά με τους διεθνείς που θα έχει η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις δύο μεγάλες διοργανώσεις. Στο Euro που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου και στο Copa America που θα διεξαχθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ από τις 20 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου.

Συνολικά οι διεθνείς της ΑΕΚ που θα έχουν καλοκαιρινές υποχρεώσεις είναι πέντε σίγουροι συν ένας. 

Ο Ντομαγκόι Βίντα με την Κροατία, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με τη Σερβία, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι με την Πολωνία και ο Στίβεν Τσούμπερ με την Ελβετία θα βρίσκονται στο Euro, ο Ορμπελίν Πινέδα θα είναι με το Μεξικό στο Copa America, ενώ εκεί, εφόσον θα έχει προχωρήσει η αγορά του, θα είναι και ο Αλεξάντερ Κάλενς με το Περού.



Οι δεδομένες ημερομηνίες που θα έχουν υποχρεώσεις οι τέσσερις Ευρωπαίοι

Ο Τσούμπερ σίγουρα θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις ως τις 23 Ιουνίου όταν και ολοκληρώνονται τα παιχνίδια της Ελβετίας στον όμιλο που συμμετέχει στο Euro με Γερμανία, Σκωτία και Ουγγαρία. Ο Βίντα με την Κροατία ως τις 24 Ιουνίου τουλάχιστον θα έχει τα ματς με Ισπανία, Ιταλία και Αλβανία. Ο Γκατσίνοβιτς με τη Σερβία ως τις 25 Ιουνίου μίνιμουμ θα έχει ματς με Σλοβενία, Δανία και Αγγλία και ο Σιμάνσκι με την Πολωνία θα έχει υποχρεώσεις απέναντι σε Ολλανδία, Αυστρία και Γαλλία κι αυτός σίγουρα ως τις 25 Ιουνίου.



Ουσιαστικά και οι τέσσερις, όταν θα αναχωρεί η ΑΕΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία στις 23 Ιουνίου, θα έχουν σίγουρα υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους. Αυτό σημαίνει πως το πότε και αν θα ενσωματωθούν στην αποστολή των κιτρινόμαυρων εκεί θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προχωρήσουν οι Εθνικές τους στη διοργάνωση και από το πόσες μέρες άδεια θα πάρουν μετά το Euro. Δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα τους έχει μαζί του με την αναχώρηση για τις Κάτω Χώρες, όπου η Ένωση σε Άλκμααρ και Μπουργκ-Χαάμστεντ θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Οι Πινέδα και Κάλενς αναμένεται να χάσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Από εκεί και πέρα ο Πινέδα σίγουρα δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Αλμέιδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Όπως πέρυσι που είχε υποχρεώσεις για το Gold Cup, έτσι και φέτος με το Copa America, θα αναγκαστεί να είναι με το Μεξικό τουλάχιστον ως τις 30 Ιουνίου αντιμετωπίζοντας Εκουαδόρ, Βενεζουέλα και Τζαμάικα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι εκ των φαβορί στον όμιλο, πρόκειται να έχει υποχρεώσεις στις 4 ή 5 Ιουλίου για τα προημιτελικά και βλέπουμε…

Όσο για τον Κάλενς, εφόσον βέβαια προχωρήσει η αγορά του από την Τζιρόνα με την οποία η ΑΕΚ είναι σε διαπραγματεύσεις και παραμείνει, τότε θα έχει σίγουρα υποχρεώσεις με το Περού ως τις 29 Ιουνίου με αντιπάλους την Αργεντινή, τη Χιλή και τον Καναδά και έπειτα εφόσον η Εθνική του ομάδα προκριθεί στα προημιτελικά, τότε θα έχει παιχνίδι είτε στις 4 είτε στις 5 Ιουλίου, όπως και ο Πινέδα. Ουσιαστικά και αυτός, εφόσον η ΑΕΚ θα τον έχει αποκτήσει με κανονική μεταγραφή, δεν θα είναι στη διάθεση του Αλμέιδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Πηγή: Gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.