Header Ads


Τον ήθελε ο Ολυμπιακός, έρχεται Ελλάδα για την ΑΕΚ;

Τον ήθελε ο Ολυμπιακός, έρχεται Ελλάδα για την ΑΕΚ;


Έτοιμη η Ένωση για μία σπουδαία μεταγραφή. «Έχει υψηλές παραστάσεις, έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ξέρει καλά και το ελληνικό πρωτάθλημα»!

Με το όνομα του Θωμά Στρακόσια έχει συνδεθεί τις τελευταίες ημέρες η ΑΕΚ, δεδομένου ότι η κατάσταση στη θέση τού τερματοφύλακα είναι κάπως ρευστή στην Ένωση: 



Τόσο λόγω της συμφωνίας με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που, για την ώρα, δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί, όσο και και λόγω των Στάνκοβιτς και Αθανασιάδη που δεν γνωρίζει κανείς αν θα συνεχίσουν στην ομάδα.

Γιατί ο διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας, γιος του Φώτη Στρακόσια, μπορεί να γίνει Νο2 στην ομάδα αλλά, σαφώς, μπορεί να είναι και βασικός τερματοφύλακας, ανάλογα φυσικά με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στη θέση. 



Ο Θωμάς είχε αρχίσει την καριέρα του στους Νέους του ΑΠΟΕΛ αλλά το καλοκαίρι τού 2009 είχε ενταχθεί στην Κ17 του Πανιωνίου. Το καλοκαίρι του 2012 είχε φύγει (με 75.000 ευρώ) για την U19 της Λάτσιο, φτάνωντας μέχρι την πρώτη ομάδα της (έπαιξε και στη Σαλερνιτάνα με τη μορφή δανεισμού), ενώ το καλοκαίρι του 2022 που έληξε το συμβόλαιο του με το ιταλικό κλαμπ έφυγε για την Αγγλία και την Μπρέντφορντ.

Φέτος είχε όλες κι όλες 6 συμμετοχές με την αγγλική ομάδα (συνολικά μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει παίξει πάνω από 300 παιχνίδια με συλλόγους και εθνική ομάδα), το market value είναι στα 3 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι τα 25 πριν από μερικά χρόνια!) και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026.



Σαφώς και θα μπορούσε, δηλαδή, να υπάρξει συμφωνία για τον δανεισμό του ή ακόμα και για την αγορά του με ένα λογικό ποσό, δεδομένου ότι έχει εμπειρίες στο τοπ επίπεδο για πολλά χρόνια, αλλά είναι μόλις 29 ετών.

"Έπαιξε με σπασμένο δάχτυλο ο Στρακόσια - Τον ήθελε ο Ολυμπιακός - Βελτιώθηκε"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Μανίκα, παλαίμαχο διεθνή τερματοφύλακα και τεχνικό διευθυντή στον Πανιώνιο το διάστημα που ήταν στην ομάδα και ο Θ. Στρακόσια, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ για την ΑΕΚ και τον Αλβανό πορτιέρε.

"Πολύ καλός τερματοφύλακας, έπαιξε για κάποια χρόνια στα τμήματα υποδομής τού Πανιωνίου και, μάλιστα, σε κάποια προπόνηση είχε σπάσει ένα δάχτυλο αλλά δεν ήθελε να χάσει το παιχνίδι. Μετά τον πήγε ο πατέρας του, που ήταν στον Πανιώνιο τότε, με μεταγραφή στη Λάτσιο", ανέφερε αρχικά ο Α. Μανίκας μέσω του sportdog.

Υπήρχε ενδιαφέρον και από την Ελλάδα, τότε, για την περίπτωσή του;

"Ήταν μικρός, οι Ιταλοί είδαν κάποια στοιχεία πάνω του και επιλέχθηκε για τη Λάτσιο. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν είχε προτάσεις. είχα ακούσει ότι τον ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν ξέρω περισσότερα".

Ποια είναι τα καλά στοιχεία του;

"Ήρεμος τερματοφύλακας είναι, ήρεμο παιδί, και έχει καλά σωματικά προσόντα. Έχει βελτιώσει πολύ την τεχνική του, δούλεψε σε καλύτερες συνθήκες και προπονήσεις και βελτίωσε τα στοιχεία του".

"Υψηλές παραστάσεις - Δεν θα το συζητούσαμε για ΑΕΚ, αν... - Ο καλύτερος με την μπάλα στα πόδια ο Μπρινιόλι"

Μπορεί να έρθει για βασικός στην ΑΕΚ;

"Σαφώς θα μπορούσε να έρθει για βασικός, έχει υψηλές παραστάσεις. Δεν έχει πολλά παιχνίδια στην Αγγλία, αλλά δεν θα ήταν εύκολο στο πρωτάθλημα που πήγε να έχει πολλά ματς. Διαφορετικά δεν θα το συζητούσαμε, τώρα, για την προοπτική να έρθει στην Ελλάδα".

Σε σχέση με τον Μπρινιόλι;

"Ο Μπρινιόλι είναι εξαιρετικός με τα πόδια, για εμένα ίσως ο κορυφαίος στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την μπάλα στα πόδια. Τεχνική ίσως καλύτερη από ποδοσφαιριστή που παίζει μέσα. Προς το τελος έκανε κοιλιά, αλλά για εμένα είναι σπουδαίος τερματοφύλακας".
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.