Header Ads


Επαφές και με Μπάρκα η ΑΕΚ!

Επαφές και με Μπάρκα η ΑΕΚ!


Μέχρι το τέλος Ιουνίου ισχύει ειδικό buy out για τον Βασίλη Μπάρκα

Βασική επιλογή στη μεταγραφική ατζέντα της ΑΕΚ για τη θέση του τερματοφύλακα ο Θωμάς Στρακόσα. Επιβεβαιωμένη από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά η επικοινωνία που υπάρχει εδώ και μερικές εβδομάδες, σαφής η πρόθεση της Ένωσης να εκμεταλλευτεί την επιθυμία του 29χρονου διεθνή Αλβανού να αποχωρήσει από την Μπρέντφορντ, όπου δεν έχει αγωνιστεί καθόλου από την στιγμή που μετακόμισε εκεί πριν δύο χρόνια και να εξαντλήσει τις πιθανότητές της να τον ντύσει στα “κιτρινόμαυρα”.



Στο περιθώριο αυτής της προσπάθειας, κυκλοφόρησε και μια σε δεύτερο πλάνο διερευνητική επαφή της ΑΕΚ με τον Βασίλη Μπάρκα. Τελείως διαφορετικό το πλαίσιο εδώ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με την Ουτρέχτη, καθώς ο ολλανδικός σύλλογος έκανε χρήση της option για μονοετή επέκταση, ως δηλαδή το καλοκαίρι του 2025.

Αυτό δεν αποτρέπει τους μνηστήρες του κορυφαίου κίπερ της Eredivisie της περασμένης σεζόν. Η Σεβίλλη έχει αναφερθεί πρόσφατα. Ισχύει και δεν είναι η μόνη ενδιαφερόμενη. Σε κάθε περίπτωση, ο έλεγχος της κατάστασης ανήκει στην “Utreg”.



Με μία υποσημείωση. Στη συμφωνία Μπάρκα-Ουτρέχτης που πριν μερικές εβδομάδες ενεργοποιήθηκε, έχει προβλεφθεί buy out ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο και έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολλανδία, προσδιορίζεται στο τέλος Ιουνίου. Από εκεί και πέρα δεν υφίσταται, με την Ουτρέχτη να μπορεί από τότε πλέον να καθορίσει η ίδια το αντίτιμο που αξιώνει για τον Μπάρκα.

Χωρίς πάντως μια πώλησή του να συνιστά προτεραιότητά του club. Κάθε άλλο. Ενδεικτική άλλωστε η πρόταση για περαιτέρω διετή επέκταση συμβολαίου (ως το καλοκαίρι του ’27 δηλαδή), με βελτιωμένες απολαβές -ήδη οι υφιστάμενες έχουν… σπάσει το μισθολογικό ταβάνι της Ουτρέχτης-, πρόταση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι του Μπάρκα από τότε που ανακοινώθηκε η πρόσφατη ενεργοποίηση του +1 της αρχικής συμφωνίας των δύο πλευρών.

Πηγή: Sport24
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.