Header Ads


Αποκάλυψη Μάκη Αγγελόπουλου για Πλάθα και Καμπενγκέλε!

Αποκάλυψη Μάκη Αγγελόπουλου για Πλάθα και Καμπενγκέλε!


Ο Μάκης Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με την αποχώρηση των Ζοάν Πλάθα και Μφιόντου Καμπενγκέλε, αναφέρθηκε στο διαρκές πρέσινγκ του Ισπανού για την αποχώρηση του Καναδού σέντερ και αποκάλυψε πως ένας από τους παίκτες που προτάθηκαν ήταν ο Μόουζες Ράιτ.

Γεμάτο ειδήσεις ήταν το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Μάκη Αγγελόπουλου στον επίσημο χορηγό της ΑΕΚ Betsson.



Ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε σε όλα τα κακώς κείμενα της σεζόν, με την αναφορά του στις αποχωρήσεις των Ζοάν Πλάθα και Μφιόντου Καμπενγκέλε να είναι εκτενής.

Εκεί ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ στάθηκε στην επιμονή του Ισπανού κόουτς για να λύσει το συμβόλαιο του Καμπενγκέλε, αποκάλυψε το «ή εγώ ή αυτός» των δύο ανδρών και τόνισε πως ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν στην ομάδα ήταν ο Μόουζες Ράιτ.



Μιλώντας για το τι συνέβη τη φετινή σεζόν και κατά πόσο η αποχώρηση των Ζοάν Πλάθα και Μφιόντου Καμπενγκέλε έκριναν την πορεία της ομάδας, ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ είπε:

«Οι αιτίες για την κακή αγωνιστική πορεία ήταν αρκετές. Το συζήτησα και με τους παίκτες. Δεν ήταν μόνο ένα πράγμα, αλλά πολλά μαζί. Ένα από αυτά ήταν και ο προπονητής. Στο τέλος της περασμένης σεζόν αποφασίσαμε να παίξουμε κάτι άλλο σαν ομάδα. Ένα μπάσκετ πιο γρήγορο, πιο θεαματικό, κάτι που θα φέρνει περισσότερο θέαμα. Η επιλογή του προπονητή είναι αυτό ακριβώς, επειδή προέρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν το κρύβω ότι ήταν δύσκολη απόφαση και πολλοί με συμβούλευσαν ότι ήταν επικίνδυνο να αλλάξεις το στυλ μέσα σε μια χρονιά. Ο κόουτς είπε "κάνε υπομονή θα χάσουμε κάποια παιχνίδια, αλλά την άνοιξη θα είμαστε σε καλό δρόμο". Εκεί συμφώνησα μαζί του γι αυτό.



Στην Ευρώπη όμως επειδή τα παιχνίδια είναι λίγα πρέπει να παίξουμε αυτό που χρειάζεται. Ήταν δύσκολη η διαχείρηση της καθημερινότητας με τον Πλάθα. Πολύ καλός προπνητής, δύσκολος άνθρωπος. Είχε κάποιες εμμονές. Μία εξ αυτών ήταν οι δύο ψηλοί. Μετά το παιχνίδι με το Λαύριο μου ζήτησε να φύγουν οι δύο ψηλοί.

Του είπα ότι αυτό δεν γίνεται. Μου λέει αν δεν γίνεται να φύγουν και οι δύο, πρέπει να φύγει οπωσδήποτε ο Καμπενγκέλε. Ήταν ένας παίκτης που τον πιστεύαμε. Κάθε Δευτέρα ήταν ο εφιάλτης μου με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε "πρόεδρε γιατί είναι ακόμα εδώ ο Καμπενγκέλε". Κάποια στιγμή του είπα ότι θα δούμε την αγορά. Αντικειμενικά δεν το πολυθέλαμε, βγήκε ο Γιώργος (Χήνας) στην αγορά, κυρίως για να ηρεμίσει ο προπονητής. Η μόνη εποδός ήταν το γιατί δεν φεύγει ο Καμπενγκέλε. Αποκορύφωμα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είχαμε μια έντονη συζήτηση σε σχέση με τον Καμπενγκέλε που ήθελε να φύγει. Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ τους.

Κάποια στιγμή μέσα στον Δεκέμβριο ο Χήνας ήρθε και μου είπε ότι ήταν αφόρητη η πίεση από τον προπονητή, υπάρχιε μια πρόταση από μια ομάδα Ευρωλίγκα, τον Ερυθρό Αστέρα, μας προσφέρει ένα buy out της τάξεως των 100 χιλιάδων. Εγώ δεν συμφωνούσα, αλλά αφού δεν θέλει ο προπονητής να το σκεφτούμε. Ως εναλλακτική μας είχαν προτείνει τον Ράιτ, που πήγε στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να έρθει σαν αντικαταστάτης του Καμπενγκέλε. Εν τέλει καταλήξαμε ότι δεν θέλαμε να φύγει. Αυτό ήταν το τελικό ξέσπασμα του προπονητή. Μετά ήταν στα κάγκελα που έμεινε ο παίκτης. Και ο παίκτης όμως είχε αρχίσει και αυτός να έχει τάσεις φυγής.

Εν τέλει τέθηκε ένα δίλημμα ή εγώ ή αυτός ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή. Σε αυτό το δίλημμα δεν έιναι σωστό να πάρεις το μέρος του παίκτη. Αφού είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι πήραμε την απόφαση. Αν γυρίζαμε τον χρόνο δεν ξέρουμε τι θα κάναμε. Ήταν δύσκολη διαχείριση. Επί τέσσερις μήνες είχαμε έναν προπονητή που επί τέσσερις μήνες πίεζε για να φύγει ο Καμπενγκέλε».

Δείτε το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Μάκη Αγγελόπουλου:



ΠΗΓΗ Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.