Header Ads


Ούτε 90, ούτε 120 εκατ. ευρώ: Αυτή είναι η συμφωνία Μελισσανίδη-Ηλιόπουλου για τη μεταβίβαση της ΑΕΚ

Ούτε 90, ούτε 120 εκατ. ευρώ: Αυτή είναι η συμφωνία Μελισσανίδη-Ηλιόπουλου για τη μεταβίβαση της ΑΕΚ


Πόσα εκατομμύρια πωλήθηκε η ΑΕΚ τελικά - Οι όροι της συμφωνίας

Tο πραγματικό ποσό και οι όροι της συμφωνίας μεταξύ των δύο ανδρών.

Μετά και την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση της ΑΕΚ πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν για το ποσό που πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τον Μάριο Ηλιόπουλο για να κλείσει το «deal». Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έλαβε 90εκατ. ευρώ και υπήρξαν και εκείνοι που ανέβασαν το ποσό στα 120εκατ.



Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ από αυτά τα νούμερα.  Η συμφωνία για την μεταβίβαση της ΑΕΚ και των περιουσιακών της στοιχείων στον Μάριο Ηλιόπουλου έκλεισε στα 50εκατ. ευρώ. Είναι ένα ποσό σίγουρα πολύ μικρότερο από την χαμηλότερο δυνατή αποτίμηση της αξίας του κλαμπ.

Ο όρος για το ΑΕΚ Sports City

Να σημειώσουμε επίσης πως στη συμφωνία που υπεγράφη υπάρχει επισήμως όρος που υποχρεώνει τον Μάριο Ηλιόπουλο να ολοκληρώσει το AEK Sports City. Πρόκειται για το μεγάλο έργο που οραματίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τα Σπάτα και είχε ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του.



Ο Τίγρης ήθελε να εξασφαλίσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι και αυτό το έργο που είχε εξαγγείλει θα πραγματοποιηθεί και θα αφήσει στην ΑΕΚ και αυτή την κληρονομία που αποτελεί μια ακόμα επένδυση για το μέλλον της.

Καλύτερες προτάσεις αλλά αναζητούσε ιδανικό… καπετάνιο



Τέλος να τονίσουμε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δέχθηκε κι άλλες προτάσεις με μεγαλύτερα ποσά. Ήθελε όμως να παραδώσει την ΑΕΚ σε εκείνον που θα συγκέντρωνε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Μελισσανίδης ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πόσο δύσκολος και πολυεπίπεδος είναι ο χώρος του ποδοσφαίρου. Ήθελε λοιπόν ο διάδοχος του, πέραν από οικονομικά ισχυρός, να είναι δυναμικός και να μπορεί να οδηγήσει το «καράβι» μέσα στο γεμάτο υφάλους πέλαγο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έκρινε ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορεί να ανταπεξέλθει.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.