Header Ads


ΑΕΚ 2024-25: Τα δεδομένα για Κάλενς και η άμυνα στη νέα σεζόν

ΑΕΚ 2024-25: Τα δεδομένα για Κάλενς και η άμυνα στη νέα σεζόν


Το επιτυχημένο δίδυμο Βίντα-Μουκουντί που είναι δεδομένο, η περίπτωση Κάλενς που έχει ερωτηματικά, ο Μήτογλου και οι “μικροί”

Η ΑΕΚ όπως έχουμε ξαναπεί, στοχεύει στην αναβάθμιση του ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν, σε όλες τις γραμμές. 


Κάτι που πιθανόν να συμβεί και στο κέντρο της άμυνας. Με τη μόνη διαφορά πως εκεί, υπάρχει το αδιάσπαστο δίδυμο Βίντα-Μουκουντί. 

Οι οποίοι φυσικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις βασικές επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, όπως συνέβη τη σεζόν του νταμπλ. 



Από εκεί και πέρα, το ερώτημα είναι ποιος θα αποτελεί το νο3 στην ιεραρχία των στόπερ. Αν δηλαδή θα αγοραστεί από την Τζιρόνα ο Αλεξάντερ Κάλενς ή εάν η ομάδα θα αποφασίσει να προχωρήσει σε απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, στην ΑΕΚ, δεν έχουν την πρόθεση να πληρώσουν τη ρήτρα του Περουβιανού που κυμαίνεται κοντά στο ένα εκατομμύριο και αν θελήσουν να τον κρατήσουν θα προσπαθήσουν να το κάνουν με άλλο τρόπο. Κι αυτό διότι το συμβόλαιό του με τον ισπανικό σύλλογο ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, ως εκ τούτου, η Ενωση μπορεί να εκμεταλλευτεί κατά κάποιον τρόπο τη συγκεκριμένη συνθήκη. 

Σε κάθε περίπτωση στην ΑΕΚ είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα (και για τα στόπερ). Η προεργασία που έχει γίνει, με συγκεκριμένη λίστα υποψήφιων παικτών, που ταιριάζουν στα θέλω του Ματίας Αλμέιδα είναι ενδελεχής και μένει να δούμε τις αποφάσεις που παρθήκαν από την πρόσφατη συνάντηση. 



Εδώ, όσον αφορά την περίπτωση του Κάλενς, ή του αντί-Κάλενς, πρέπει να κάνουμε την εξής παρατήρηση. Και την χρονιά του νταμπλ, με τον Γιώργο Τζαβέλλα, και την περσινή με τον Κάλενς, αλλά και ευρύτερα, αν δούμε τις λύσεις που έχει εξετάσει η ΑΕΚ για τον τρίτο στόπερ πίσω από τους Βίντα-Μουκουντί, βλέπουμε ότι σχεδόν πάντοτε κοιτά για έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό. 

Θυμίζουμε πως και ο Αμερικανογερμανός Μπρουκς που παρεπιπτόντως μένει ελεύθερος από την Χοφενχάιμ, είναι αριστεροπόδαρος. Κλείνει η παρένθεση. Επομένως δεν αποκλείεται, όχι απαραίτητα, αν δεν μείνει ο Κάλενς και πάλι να έρθει αριστεροπόδαρος στόπερ. 

Από εκεί και πέρα, υπάρχει φυσικά πάντα η δοκιμασμένη επιλογή του Σίμου Μήτογλου, που όποτε έχει κληθεί να αγωνιστεί το έχει κάνει επιτυχημένα και με δεδομένο πως δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2026 όλα δείχνουν πως θα είναι στο rotation της άμυνας και του χρόνου, αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό. 

Όσον αφορά τις περιπτώσεις των “μικρών”, ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος, θα είναι σίγουρα μια επιλογή που ο Αλμέιδα θα κοιτάξει να εξελίξει και να τον έχει ως μια έξτρα λύση. Μην ξεχνάμε, πως στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στον Χρυσόπουλο, που αποκτήθηκε από τον Άρη με ένα αρκετά μεγάλο ποσό και παρ’ ότι αγωνίστηκε στην Β’ ομάδα πέρυσι, ήταν στην Ολλανδία το περασμένο καλοκαίρι ακολουθώντας την προετοιμασία ενώ και στα Σπάτα προπονούνταν με τους “μεγάλους”. 

Τέλος, μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Ρόκσον Γεμπόα που επίσης πέρυσι ήταν στο Μπουργκ Χάμστεντε. Αν δηλαδή διατηρηθεί στην ΑΕΚ κι αν γίνει χρήση της οψιόν ή αν θα δούμε κάποια άλλη περίπτωση νεαρού που θα ενταχθεί στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.