Header Ads


Πόσους παίκτες θα χάσει η ΑΕΚ σε Κόπα Άφρικα και Κύπελλο Ασίας!

Πόσους παίκτες θα χάσει η ΑΕΚ σε Κόπα Άφρικα και Κύπελλο Ασίας!


Με δύο μεγάλα «ραντεβού» σε Αφρική και Ασία θα ξεκινήσει το 2024, καθώς τον Ιανουάριο θα διεξαχθούν οι τελικές φάσεις του Κυπέλλου Εθνών των δύο ηπείρων (Africa Cup of Nations & Asian Cup), τα αντίστοιχα EURO δηλαδή που έχουμε στην Ευρώπη.

Αντίθετα όμως με τα όσα συμβαίνουν στα μέρη μας οι εκεί διοργανώσεις γίνονται στο μέσω της σεζόν και αυτόματα τα clubs που αγωνίζονται σε συλλογικό επίπεδο οι ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν τις αποστολές των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων, στερούνται των υπηρεσιών τους.




Για πόσο; Το χρονικό διάστημα είναι ανάλογο της πορείας που θα διαγράψει η Εθνική τους, αλλά επί της ουσίας τουλάχιστον τον μισό επόμενο μήνα θα συμπεριλαμβάνονται στους απόντες.

Βλέπετε το πρώτο τουρνουά θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου στην Ακτή Ελεφαντοστού και η φάση των ομίλων, το νωρίτερα δηλαδή που θα δώσει το παρών κάποια ομάδα, ολοκληρώνεται στις 22-23-24/1, ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα για το δεύτερο θα δοθεί μία ημέρα πριν (12/1) στο Κατάρ και το group stage θα ρίξει τις αντίστοιχες ημέρες την αυλαία του. Οσο για τους τελικούς τους έχουν προγραμματιστεί για 11 και 10 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, οπότε εύλογα μπορεί να ειπωθεί πως υπάρχει... θέμα.



Βέβαια για κάθε παίκτη αποτελεί τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μία μεγάλη διοργάνωση, ενώ ας μην ξεχνάμε πως ενδεχόμενη εκεί καλή τους παρουσία θα εκτοξεύσει τις... μετοχές τους στο χρηματιστήριο της μπάλας.

Με γνώμονα τις κλήσεις που έχουν υπάρξει σε όσες προεπιλογές είναι ήδη γνωστές αλλά και το κατά πόσο οι παίκτες βρίσκονται ή όχι στην αγωνιστική «εξίσωση» των ομάδων, η Ελλάδα ενδέχεται να «μετρήσει» 17 ... δικά μας παιδιά στα συγκεκριμένα τουρνουά, εκ των οποίων πάμε για 13 στης Αφρικής και 4 στης Ασίας.



Η ΑΕΚ αναμένεται να είναι η μόνη με «εκπροσώπους» και στα δύο τουρνουά

Η ΑΕΚ μάλιστα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η ομάδα με τους περισσότερους εκπροσώπους αφού 5 ποδοσφαιριστές της είναι πάρα πολύ πιθανό να συμμετάσχουν στα τουρνουά, αναμένεται να είναι και η μόνη που θα δει παίκτες της να παίζει σε αμφότερα.

Υποψήφιοι για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, τους χαρακτηρίζουμε έτσι επειδή ακόμη δεν έχουν βγει οι τελικές/οριστικές αποστολές, είναι ο Αρολντ Μουκουντί που συγκαταλέγεται στις «κολώνες» του Καμερούν, ο Ζίνι που βρίσκεται πια στην «πραγματικότητα» της Αγκόλα και ο Νόρντιν Αμραμπατ, ο οποίος ναι μεν έχει περίπου 3 χρόνια να αγωνιστεί με το Μαρόκο όμως θεωρείται και είναι ένα μεγάλο «κεφάλαιο» του εκεί football (σ.σ. με 64 διεθνείς συμμετοχές).

Για αυτό συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή του και «παίζει» η πιθανότητα να δώσει το παρών στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του. Αλλωστε μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα, τόσο με την εμπειρία του όσο και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του.

Την ίδια στιγμή στη διοργάνωση της Ασίας θα συμμετάσχει το Ιράν, που άλλωστε είναι στις παραδοσιακές δυνάμεις της ηπείρου και ο Εσχάν Χατζισαφί όχι μόνο είναι βασικός του αλλά πρόκειται για τον «κάπτεν» του, ενώ «μόνιμος» στα πλάνα του είναι και ο Μίλαν Μοχαμάντι. Λόγω των παραπάνω η Ενωση είναι πιθανό να στερηθεί τις υπηρεσίες πέντε ποδοσφαιριστών της, όπου μάλιστα πλην του Ζίνι οι υπόλοιποι παίζουν σε Εθνικές που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν και μετά τη φάση των Ομίλων!

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.