Header Ads


Λάνγκφορντ: «Έχω συνηθίσει να κερδίζω τον Παναθηναϊκό»

Λάνγκφορντ: «Έχω συνηθίσει να κερδίζω τον Παναθηναϊκό»


Ο Κιθ Λάνγκφορντ μίλησε για τον θρίαμβο της ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ!
Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για... unfair των διαιτητών προς το πρόσωπό του και εξηγεί γιατί η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν είχε κάτι το ξεχωριστό για τον ίδιο!




Στο κλειστό του ΟΑΚΑ έγινε πραγματική... μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Η Ένωση ήταν αυτή που κατάφερε να σταθεί όρθια στο φινάλε του αγώνα και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη που επεκτείνει το αήττητο σερί της σε Ελλάδα και Ευρώπη και παράλληλα στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως φέτος είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο και να τον «λυγίσει», χάρη στην ποιότητα και τις προσωπικότητες που διαθέτει

Μία εκ των πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της Ένωσης είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ, αν και «φορτώθηκε» από νωρίς με φάουλ, στα τελευταία λεπτά βγήκε μπροστά για την ΑΕΚ και την οδήγησε στην 10η νίκη της στο πρωτάθλημα της Basket League. Άλλωστε, τα τελευταία κρίσιμα λεπτά οι δικοί του προσωπικοί πόντοι καθόρισαν τις ισορροπίες και βοήθησαν την Ένωση να φτάσει στη νίκη.

Ο 36χρονος σκόρερ μίλησε στο SDNA και αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης απέναντι στους «πράσινους», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρινά πως το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν κάτι ξεχωριστό για εκείνον, ενώ έβγαλε το καπέλο στον κόσμο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα φάουλ που σφυρίχτηκαν εις βάρος του και απάντησε στο ερώτημα αν έχει βενζίνη στο ντεπόζιτο ενόψει του ταξιδιού στο Βέλγιο, για την αναμέτρηση με την Αντβέρπ.

Στην αρχή της συζήτησης ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στην εκκίνηση της ΑΕΚ στο νέο έτος, εξηγώντας ότι «ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που είχε τρομερό ενδιαφέρον. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να μην δώσουμε παραπάνω αξία στο παιχνίδι από αυτή που πραγματικά έχει. Κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά αν δεν συνεχίσουμε να παίζουμε καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη θα χάσουμε έδαφος. Και αυτό είναι σημαντικό. Κατά τ’ άλλα, ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, όμως δεν θα έλεγα ότι κερδίσαμε έναν τίτλο με αυτή τη νίκη».

Η ΑΕΚ κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας την ποιότητά της, όμως ο Λάνγκφορντ φρόντισε να δείξει πως βλέπει τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία. 

«Είναι ένα απλό παιχνίδι. Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν σε ομάδες που είχαν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν. Έχω κερδίσει τον Παναθηναϊκό και παλιότερα. Ήμουν στο Καζάν με την Ούνικς και κερδίσαμε, κέρδισα τον Παναθηναϊκό και όταν ήμουν στην Αρμάνι Μιλάνο. Οπότε, για μένα δεν ήταν κάτι τρομερά ξεχωριστό. Δεν θα έλεγα ότι ήταν κάτι οικείο, προς Θεού, αλλά είχα συνηθίσει και στο παρελθόν να κερδίζω.

Το είχα ξανακάνει. Δεν θα λειτουργήσω έξαλλα. Απλά θα προχωρήσω το δρόμο μου. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Δεν πρέπει ούτε να το μεγαλοποιήσουμε, αλλά ούτε και αν υποβαθμίσουμε το αποτέλεσμα. Είχαμε ένα πλεονέκτημα γιατί 48 ώρες πριν ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Euroleague. Καταλαβαίναμε ότι θα ήταν κάπως κουρασμένοι. Κάναμε μια πολύ καλή νίκη κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αυτό είναι όλο».

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλό για τον Αμερικανό, καθώς μέσα σε λιγότερα από τρία λεπτά, φορτώθηκε με τρία φάουλ, μένοντας για αρκετή ώρα στην άκρη του πάγκου, ανήμπορος να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. 

«Δεν θα έλεγα πως ήταν δίκαιο προς το πρόσωπό μου. Έτσι είναι το μπάσκετ κάποιες φορές, όμως και αυτό είναι κομμάτι του αθλήματος. Απλά προσπάθησα να αφήσω πίσω όλο αυτό που έγινε. Δεν θεωρώ πως ήταν δίκαιη η αντιμετώπιση των διαιτητών προς εμένα, αλλά οι συμπαίκτες μου έκαναν φανταστική δουλειά και τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια».

Λίγο μετά τον καταλογισμό της τεχνικής ποινής ο 36χρονος σκόρερ πήγε στα αποδυτήρια, με την... βόλτα του αυτή να τον βοηθάει όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. 

«Προσπάθησα να ηρεμήσω, να χαλαρώσω και να πάρω κάποιες βαθιές ανάσες. Ήμουν πραγματικά πολύ απογοητευμένος και ήθελα να καταλάβω τι συνέβη. Με επηρέασε συναισθηματικά όλο αυτό. Όταν πήγα στα αποδυτήρια όμως ηρέμησα και άλλαξαν όλα για μένα».

Στα τελευταία λεπτά ήταν κομβικός για την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας σημαντικά σουτ, όμως όπως εξήγησε ο παραγκωνισμός, λόγω των φάουλ, «ήταν δύσκολο. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να μπαίνει στα τελευταία λεπτά, πόσω μάλλον για μένα που είμαι και κάποιας ηλικίας παίκτης. Το να κάθομαι στον πάγκο για τόσο μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν κάτι διαφορετικό. Υπήρχε ένταση στο παιχνίδι και εγώ καθώς καθόμουν στην άκρη του πάγκου προσπάθησα να προσεγγίσω όσο καλύτερα μπορούσα το παιχνίδι για να είμαι έτοιμος όταν μπω».

Στα τελευταία δευτερόλεπτα βγήκε μπροστά, πρωταγωνιστώντας σε μερικές πολύ σημαντικές φάσεις. Από το τρίποντο που έκανε το σκορ 94-90, έως την ασίστ στον Σλότερ για το κάρφωμα που έκανε το σκορ 100-94. Η καλύτερη φάση, όμως, για τον ίδιο ήταν άλλη.

«Η καλύτερη φάση του αγώνα δεν ήταν καμία από τις δύο. Ήταν το τελευταίο σουτ, που δεν βρήκε στόχο και ήχησε η κόρνα της λήξης και μας βρήκε νικητές! Αυτό ήταν το καλύτερο κομμάτι. Έχω παίξει πολύ μπάσκετ στην καριέρα μου. Δεν ήταν παιχνίδι που μας δίνει πρωτάθλημα ή κάποιο τίτλο, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα που θα κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία μας για τη συνέχεια», ήταν τα λόγια του.

Σημαντικός παράγοντας ήταν ο κόσμος, που έδωσε το δικό του χρώμα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και αποτέλεσε τον έκτο παίκτη της ΑΕΚ. Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο Λάνγκφορντ δεν παρέλειψε να σταθεί στην παρουσία του κόσμου. 

«Είναι σπουδαίο να έχουμε τέτοια στήριξη από τον κόσμο. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και δεν υπήρχε πάρα πολύς κόσμος. Σε αυτό το κομμάτι της σεζόν το να έχουμε τέτοια στήριξη είναι κάτι σπουδαίο και σημαίνει πολλά για εμάς που δουλεύουμε από την πρώτη μέρα προετοιμασίας στην ομάδα».

Κλείνοντας την συζήτηση ο πολύπειρος σκόρερ φρόντισε να προϊδεάσει ενόψει συνέχειας πως «πάντα υπάρχει... βενζίνη!Κάθε φορά εγώ βγαίνω στο παρκέ με έναν ξεκάθαρο στόχο, να βγάλω όλη την ενέργεια και την βενζίνη που διαθέτω μέσα μου. Δεν τα παρατάω είτε κερδίζω είτε χάνω. Κάποιες φορές προσπαθείς για το καλύτερο, όμως όταν δίνεις όλο σου το είναι και ζεις με τα αποτελέσματα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Τώρα θα ξεκουραστούμε όλοι στην ομάδα, θα αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι και θα προχωρήσουμε».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.