Header Ads


Με προσοχή για τη νίκη

Με προσοχή για τη νίκη


Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ (19:00) και θα επιδιώξει να κερδίσει για έκτη συνεχόμενη φορά στη Basket League και να πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι κορυφής του BCL κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Προερχόμενη από τρία δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και από ισάριθμες νίκες, σε Πολωνία, Θεσσαλονίκη και Γαλλία, η ΑΕΚ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ απόψε (19:00-aek365 και Cosmote Sport 4), αφού θα υποδεχθεί τον Άρη στο εναρκτήριο ματς της 11ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει ρεκόρ 6-4 και ισοβαθμεί στην 4η θέση, με τον Ιωνικό Νίκαιας και παράλληλα έχει πέντε σερί νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια της, συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Με την απαιτούμενη προσοχή και τον ανάλογο σεβασμό, η ΑΕΚ θα συνεχίσει το νικηφόρο σερί της, παρά την κόπωση που έχει από τα πρόσφατα ταξίδια της και τα δύσκολα παιχνίδια που έδωσε. Το ζητούμενο άλλωστε, είναι η νίκη πάνω από όλα και η όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση, με δεδομένο ότι ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής στο Basketball Champions League, με αντίπαλο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Στον αντίποδα, είναι αλήθεια ότι ο Άρης βρίσκεται σε άσχημη θέση και διοικητικά και αγωνιστικά. Άλλωστε, είναι μόλις στο 2-8 και είναι μόνος του, στη 14η και τελευταία θέση της Basket League. Απόψε, θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του, ο Σάββας Καμπερίδης, που διαδέχθηκε τον Σούλη Μαρκόπουλο. Από τη μεριά της, η ΑΕΚ προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 71-67 στη Basket League και τη νίκη επί της Ορτέζ στη Γαλλία με 79-67 για το Basketball Champions League.

Να θυμίσουμε ότι απόψε θα λείψει ο Μάριο Τσάλμερς, που δεν είναι δηλωμένος στο ρόστερ της ΑΕΚ για την Ελλάδα ως γνωστόν, ενώ αναμένεται σύντομα η απόφαση για το αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Θυμίζουμε επίσης, ότι θα απουσιάσει ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος έχει τεθεί νοκ-άουτ με κάταγμα στο δεξί χέρι, εδώ και καιρό. Για τον Άρη, δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, οπότε οι Θεσσαλονικείς είναι πλήρεις.



Συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ, η παράδοση



Περνάμε στα της παράδοσης, με την ΑΕΚ να υπερέχει συντριπτικά του Άρη, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, αφού έχει κερδίσει τα 28 από τα 33 ματς των δύο ομάδων, που έγιναν στην Αθήνα. Συνολικά, επίσης, η Ένωση κυριαρχεί, έχοντας 37 νίκες, σε 68 ματς. Μάλιστα, στα παιχνίδια στην Αθήνα, η Βασίλισσσα μετράει επτά συνεχόμενες νίκες, έπειτα από το τελευταίο «διπλό» του Άρη (74-83), τη σεζόν 2015-16.



Βραβεύεται ο Λάνγκφορντ και η ΚΑΕ ΑΕΚ

 Ο Κιθ Λάνγκφορντ αναδείχθηκε MVP για τον μήνα Νοέμβριο, στη Basket League και για αυτό θα βραβευτεί από τον ΕΣΑΚΕ απόψε, στο περιθώριο του ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη. Αντίστοιχα, ο ΕΣΑΚΕ θα βραβεύσει και την ΚΑΕ ΑΕΚ, για «Fair Play», λόγω των δράσεων της, με το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων».



Στο ΟΑΚΑ και η ΣΥΔ «ΦΩΤΕΙΝΗ»

Στον αποψινό αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ, αξίζει να θυμίσουμε ότι θα φιλοξενηθεί και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΦΩΤΕΙΝΗ», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, που στεγάζεται σε ιδιόκτητη κατοικία στην περιοχή Πατήσια και αφορά στη Μόνιμη Διαβίωση οκτώ ενηλίκων με Εγκεφαλική Παράλυση.



Εισιτήρια και σήμερα, από 5 ευρώ

 Εννοείται ότι η ΑΕΚ θέλει πάντα να έχει κοντά της, τον κόσμο της. Οι φίλοι της Ένωσης, θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για το αποψινό ματς κόντρα στον Άρη, με τιμή εκκίνησης τα 5 ευρώ. Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 5, 10, 15, 20, 50 και 100 ευρώ, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για παιδιά έως και 10 ετών. Να προσθέσουμε ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα μπορεί να βρει εισιτήριο, από τις 16:00 σήμερα, από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ (εκδοτήριο ΕΙΡΗΝΗ και εκδοτήριο Ρ5), δηλαδή τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.



*Διαιτητές του αγώνα θα είναι, ο διεθνής, Βασίλης Πιτσίλκας (Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας), μαζί με τους Κώστα Πουρσανίδη (Θεσσαλονίκης) και Γιάννη Παγώνη (Τρικάλων).

aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.