Header Ads


Ο σταθερός και πολύτιμος Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Ο σταθερός και πολύτιμος Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι


Ο Ουκρανός, αν και βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν, φτάνει τα νούμερα που είχε με την ΑΕΚ τις δυο προηγούμενες χρονιές.
Διανύει τον τρίτο του χρόνο στην ΑΕΚ. Ένας παίκτης – κόσμημα για την Ενωση και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος φυσικά για τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος δεν πέρασε και λίγα τα προηγούμενα δυο χρόνια σε θέματα τραυματισμών.

Ωστόσο τη φετινή σεζόν ο 32χρονος Ουκρανός δείχνει σταθερότητα στις εμφανίσεις του και πόσο πολύτιμος είναι για να κρατάει η ΑΕΚ μία ζηλευτή αμυντική αποτελεσματικότητα στα περισσότερα παιχνίδια της. Φέτος ο Τσιγκρίνσκι έχει ήδη 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Γερός να είναι ο Ντμίτρο και σύντομα θα «σπάσει» τα ρεκόρ που είχε με την ΑΕΚ τις δυο προηγούμενες σεζόν. Την πρώτη του χρονιά στην Ενωση (σεζον 2016/17) ο Τσιγκρίνσκι έπαιξε σε συνολικά 22 παιχνίδια (16 για το πρωτάθλημα/ οι έξι εξ αυτών στα πλέι οφ, 4 για το Κύπελλο και 2 για την Ευρώπη)έχοντας 1845 αγωνιστικά λεπτά. Πέρυσι, είχε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (15 για το πρωτάθλημα, 6 για το Κύπελλο και 7 στην Ευρώπη) με 2455 αγωνιστικά λεπτά.

Φέτος μετράει ήδη 1800 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 5 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 4 στο Κύπελλο (20 συμμετοχές συνολικά).

Την τρέχουσα σεζόν ο Τσιγκρίνσκι δείχνει και βελτιωμένος σε ατομικά στατικά. Για παράδειγμα στο πρωτάθλημα μετράει 6 τελικές προσπάθεια για γκολ ως τώρα, όταν πέρυσι είχε 4 και πρόπερσι 5! Εχει μειώσει αισθητά τα λάθη του. Τη σεζόν 2016/17 είχε κάνει 23 λάθη σε 16 αγώνες πρωταθλήματος, την περσινή σεζόν σε 15 ματς είχε 26 λάθη και ως τώρα φέτος σε 11 αγώνες στη Σούπερ Λίγκα έχει μόλις 12 λάθη.

Επιπλέον, έχει φτάσει τα 9 κλεψίματα στο πρωτάθλημα, όταν πέρυσι είχε 8 και πρόπερσι 15. Γερός να είναι ο Ντμίτρο και οδεύει στο να κάνει την καλύτερή του σεζόν στην ΑΕΚ…

aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.