Header Ads


Μόνο η ΑΕΚ λιγότερους βαθμούς από πέρυσι!

Μόνο η ΑΕΚ λιγότερους βαθμούς από πέρυσι!


Ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι Ατρόμητο, μόνο η Ένωση έχει μαζέψει λιγότερους βαθμούς από πέρυσι μετά την 11η αγωνιστική.
Η ΑΕΚ φαίνεται να αποχαιρέτησε οριστικά τη μάχη του τίτλου, καθώς η ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, την άφησε 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, μετά από 11 αγωνιστικές.

Την ίδια εποχή βέβαια πέρυσι, οι δύο Δικέφαλοι ήταν αυτοί που οδηγούσαν την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας από 21 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο να βρίσκονται μόλις στο -1 έπειτα την ολοκλήρωση της 11ης “στροφής” της Superleague.

Η σύγκριση μάλιστα των τεσσάρων, μαζί με τον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά τη φετινή και την περσινή βαθμολογική συγκομιδή τους, βγάζει την ΑΕΚ να είναι η μοναδική στο... μείον. Μέχρι το ματς του Αγρινίου, η Ένωση είχε την ίδια ακριβώς συγκομιδή με πέρυσι, αλλά η ήττα από τα “καναρίνια” που ήταν η τρίτη φετινή μετά από εκείνες που δέχτηκε από ΠΑΟΚ κι Ατρόμητο, την άφησε στο -1 σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα έχει απολογισμό 6-2-3, όταν την περασμένη σεζόν βρισκόταν στο 6-3-2. Αυτή τη στιγμή οι “κιτρινόμαυροι” μετρούν 17 βαθμούς, αλλά “κουβαλάνε” και την ποινή του -3 για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Εκείνος με τη μεγαλύτερη άνοδο είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετράει μία απώλεια όλη κι όλη, το 1-1 στην έδρα του 2ου στη βαθμολογία Ατρομήτου. Στο 10-1-0 οι Θεσσαλονικείς, που την ίδια αγωνιστική (11η) πέρυσι είχαν ρεκόρ 6-3-2 και 21 βαθμούς, οχτώ λιγότερους απ' ο,τι τώρα, αλλά ξεκίνησαν και με -2 το φετινό πρωτάθλημα. Συνολικά δηλαδή, μάζεψαν 10 βαθμούς περισσότερους.

Θεαματικά καλύτερος και ο Παναθηναϊκός όμως. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρότι μπήκε στο πρωτάθλημα “κουβαλώντας” την τιμωρία του -6 για τη μη αδειοδότηση, αλλά και απαγόρευση μεταγραφών, έχει μαζέψει οχτώ βαθμούς περισσότερους από πέρυσι. Συγκεκριμένα το 2017-18 είχε απολογισμό 4-4-3 και 14 βαθμούς στις 11 πρώτες αγωνιστικές (ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 για τη διακοπή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ των πλέι οφ), ενώ φέτος βρίσκεται στο 7-3-1. Ακόμη και με την τιμωρία δηλαδή, οι “πράσινοι” μετρούν περισσότερους βαθμούς σε σχέση με πέρυσι, έστω κι αν δεν είχαν το -2!

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, εκκρεμεί το αποψινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ακόμη κι αν το χάσουν πάντως οι “ερυθρόλευκοι” θα βρίσκονται στην απόλυτη ισορροπία συγκριτικά με πέρυσι, τη δεδομένη στιγμή όμως βρίσκονται στο +3 (σε σχέση με τη 10η αγωνιστική πέρυσι). Στο 6-2-2 το ρεκόρ που έχει τώρα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας μαζέψει 20 βαθμούς, ενώ πέρυσι στην 11η αγωνιστική είχε ρεκόρ 6-2-3. Με νίκη δηλαδή σήμερα οι Πειραιώτες θα πάνε στο +3 σε σχέση με την περασμένη χρονιά και με ισοπαλία στο +1.

Όσο για τους Περιστεριώτες, εκείνοι βρίσκονται ήδη στο +4, αλλά έχουν την ευκαιρία να πάνε και στο +7 αν καταφέρουν να νικήσουν σήμερα -κάτι που είχαν πετύχει και πέρυσι και μάλιστα στο Καραϊσκάκη- τον Ολυμπιακό. Μετά την 11η “στροφή” της περασμένης σεζόν το συγκρότημα του Κάναντι είχε ρεκόρ 5-5-1 (20 β.), ενώ φέτος παραμένει αήττητο με 7-3-0 και 24 βαθμούς.

Υπερδιπλάσια γκολ ο Παναθηναϊκός

Αξιοσημείωτο το γεγονός για την ΑΕΚ ότι μπορεί να έχει μικρότερη συγκομιδή από πέρυσι, αλλά η διαφορά τερμάτων της είναι στο +4. Συγκεκριμένα έχει δεχτεί ακριβώς τα ίδια γκολ (7), αλλά έχει πετύχει τέσσερα περισσότερα (18 έναντι 14 πέρυσι).

Τη μεγαλύτερη θετική διαφορά την έχει όμως ο Παναθηναϊκός, συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Μόλις εννιά γκολ είχαν βάλει πέρυσι οι “πράσινοι” στα 11 πρώτα παιχνίδια τους, ενώ φέτος διαθέτουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 20 γκολ. Το παθητικό τους είναι ακριβώς το ίδιο (8).

Σημαντική άνοδος και για τον ΠΑΟΚ, που έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων στη φετινή Superleague. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο 19-4 (+15), όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι είχε 14-5 (+9).

Οριακά χαμηλότερη η διαφορά για τον Ολυμπιακό, με πολύ χειρότερη επίθεση φέτος, αλλά και πολύ καλύτερη άμυνα. Στο 18-12 (+6) στις 11 πρώτες αγωνιστικές την περασμένη σεζόν, στο 13-5 φέτος.

Όσο για τον Ατρόμητο έχει πετύχει 16 γκολ σε 10 ματς κι έχει δεχτεί έξι, όταν πέρυσι στο ίδιο διάστημα είχε βάλει 11 τέρματα και μετρούσε τέσσερα γκολ παθητικό. Στην 11η πάντως αγωνιστική δέχτηκε την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα, με 2-1 από τον ΠΑΟΚ.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.