Header Ads


Nίκησε και την Μπεσίκτας η Βασίλισσα!

Nίκησε και την Μπεσίκτας η Βασίλισσα!


H AEK παρουσιάστηκε σοβαρή σε άμυνα και επίθεση για ένα ακόμα φιλικό, είχε πλουραλισμό στην επίθεση και επικράτησε της Μπεσίκτας (88-82) στο τελευταίο της φιλικό στην Πόλη.
Δύο μέρες μετά το φιλικό κόντρα στην Μπάνβιτ, η ΑΕΚ έδειξε την ίδια σοβαρότητα απέναντι στην Μπεσίκτας. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν έχασε το προβάδισμα, πλην ελαχίστων περιπτώσεων στο πρώτο ημίχρονο και σουτάροντας με 59% κατάφερε να πάρει τη νίκη και να επιστρέψει στην Αθήνα με ασφαλή συμπεράσματα.

Κορυφαίος της ΑΕΚ ο Ντούσαν Σάκοτα με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τους Ρατάν Μέις (14 πόντοι) και Γιαννόπουλο (13 πόντοι) να ακολουθούν επιθετικά.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. Η Ένωση βρήκε λύσεις από Ρατάν Μέις και Σάκοτα και πήρε προβάδισμα (15-20, 7’). Ένα επί μέρους 7-0 των γηπεδούχων, όμως, ανέτρεψε την κατάσταση (22-20, 9’). Εν τέλει, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει λύσεις και να ισοφαρίσει σε 24-24 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Σοτ σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Ένωση συνέχεια να έχει τον πρώτο λόγο, ελέγχοντας τα ριμπάουντ, ενώ η πολυφωνία στην επίθεση, με Χάντερ και Ρόμπερσον να φωνάζουν παρών, την βοήθησε να πάει τη διαφορά στους 8 πόντους (36-44, 18’). Η Μπεσίκτας, όμως έβρισκε λύσεις με Γκίμπσον και Αλεξάντερ και μάζεψε τη διαφορά για το 42-47 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Οι παίκτες του Μπάνκι έβγαζαν ενέργεια στην άμυνα και αυτό τους βοήθησε να κρατήσουν τα ηνία της αναμέτρησης, με τη διαφορά να... ροκανίζεται από πλευράς Μπεσίκτας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (61-65).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο για την ΑΕΚ. Ο ρυτθμός είχε περάσει για τα καλά στα χέρια των παικτών του Μπάνκι, οι οποίοι με τον Γιαννόπουλο αν δίνει λύσεις ανέβασαν τη διαφορά (63-74, 33’). Μέχρι το φινάλε και παρά τις προσπάθειες των παικτών της Μπεσίκτας, η εικόνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να φτάνει σε μία ακόμα νίκη στα φιλικά προετοιμασίας.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-47, 61-65, 82-88.

Μπεσίκτας (Ιβάνοβιτς): Πρέσι, Βεϊσέλογλου 12(1), Ουτκού Αλ 2, Μπέζινγκ 3(1), Ντζεγίκ, Γιλντιζλί 11 (1), Γκίμπσον 10 (1), Μπούβα 5, Μουτάφ 13(2), Σιπάχι 2, Αλεξάντερ 20.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Ξανθόπουλος 2 (6 ασίστ), Σάκοτα 17 (2), Τσαλμπούρης, Ματσιούλις 7(1), Ρατάν Μέις 14(2), Λαρεντζάκης 10(1), Γκρίφιν 9(1 τρ, 5 ασίστ), Ρογκαβόπουλος, Ρόμπερσον 5, Γιαννόπουλος 13(3), Χάντερ 10.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.