Header Ads


Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν για ΑΕΚ: Οι ματσάρες με Άγιαξ και Μπενφίκα (vids)

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν για ΑΕΚ: Οι ματσάρες με Άγιαξ και Μπενφίκα (vids)


Η ΑΕΚ θα συναντήσει για πρώτη φορά την Μπάγερν Μονάχου, όμως έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με Άγιαξ και Μπενφίκα.
Ο όμιλος της ΑΕΚ έχει ένα μοναδικό «προνόμιο». Είναι ο μοναδικός από τους φετινούς του Champions League, που φιλοξενεί τρεις ομάδες που έχουν κατακτήσει το παρελθόν το βαρύτιμο τρόπαιο, δείγμα του βάρους των φανελών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ένωση.

Σε ότι αφορά την παράδοση, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την Μπάγερν Μονάχου, όμως έχει ανοιχτούς λογαριασμούς, τόσο με Άγιαξ, όσο και με την Μπενφίκα.

Εξάλλου το πρώτο γκολ της Ένωσης σε φάση ομίλων Champions League μπήκε απέναντι στον Αίαντα.

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 1994, όταν ο Τόνι Σαβέφσκι άνοιγε το σκορ απέναντι στα τρομερά μωρά του Λουίς Φαν Χάαλ, που τελικά πήραν την νίκη με 1-2 στην Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ στον επαναληπτικό η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0.





Σε ότι αφορά το παρελθόν της ΑΕΚ με την Μπενφίκα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2009-10.

Στη Λισσαβόνα, οι Λουζιτανοί κέρδισαν με 2-1 με δύο γκολ του νεαρού Άνχελ Ντι Μαρία (ειδικά το δεύτερο ήταν ανεπανάληπτο) και την ΑΕΚ να μειώνει με τον Μπλάνκο (84’), ενώ στο «ΟΑΚΑ» η Ένωση είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.





sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.