Header Ads


Unlabelled Άρθρο για το μέλλον της ΑΕΚ: «Κρατηθείτε, γιατί σε λίγο...»

Άρθρο για το μέλλον της ΑΕΚ: «Κρατηθείτε, γιατί σε λίγο...»


Ήταν να μην πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ...


Η μεγάλη σημασία της επέκτασης του συμβολαίου του Βασίλη Μπάρκα για ένα καλοκαίρι που εκτός από μεταγραφές έχει και μεγάλες... ανανεώσεις για την ΑΕΚ. Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για μια όμορφη μέρα.

Μια όμορφη μέρα σήμερα. Ο Μπάρκας υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2022.  Οι λόγοι που είναι μια όμορφη μέρα είναι πάρα πολλοί. Ο κυριότερος, βέβαια, είναι ότι το νούμερο 1 περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ είναι πλέον ο παίκτης του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει… τελευταίο, μαζί με του Μάνταλου, από όλους όσοι είναι σήμερα στην ομάδα. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Σε ανύποπτο χρόνο έλεγα πως το μεγαλύτερο άγχος για ανανέωση είναι ο Μπάρκας. Το ξέρω ότι προηγείται ο Σιμόες και πως μπορεί άλλοι παίκτες, που του χρόνου τέτοιο καιρό μένουν ελεύθεροι, να υπήρξαν πιο καθοριστικοί στην μαγική σεζόν που τελείωσε, όμως ο Μπάρκας είναι στην παρούσα φάση ο μόνος που μπορώ να τον φανταστώ να παίζει σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ! Φαίνεται υπερβολικό αλλά σίγουρα υπερβολικά είναι και τα προσόντα αυτού του παιδιού που πραγματικά δεν έχει ταβάνι ή για να το πω σωστότερα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο είναι το ταβάνι του.

Ο Μπάρκας ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016 την πρώτη ίσως και την τελευταία φορά που η ΑΕΚ μπήκε σε διαδικασία πλειστηριασμού αφού είναι γνωστό και καταγεγραμμένο πως για τον Μπάρκα είχαν κάνει τότε πρόταση και, μάλιστα, νωρίτερα τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ.

Γενέθλια του ΣΠΟΡ ΦΜ, σαν… αύριο δηλαδή, ήταν τη ημέρα που ο Σπανός είπε σε μια εκδήλωση ότι ο Μπάρκας πουλήθηκε στην ΑΕΚ. Ενώ υπήρχε ο Ανέστης και ο προπονητής προτιμούσε τον… Λόρια λόγω εμπειρίας και Γεωργίας, η ομάδα προτίμησε να δώσει πολλά περισσότερα χρήματα και να ρισκάρει για τον Μπάρκα. Οι όροι δεν ήταν οι καλύτεροι. 600.000 ευρώ στον Ατρόμητο και αρκετά χρήματα στον παίκτη για μόλις τριετές συμβόλαιο.

Τα δύο χρόνια πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε και τώρα μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο ο Βασίλης είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος ν.1 με τον οποίον η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους και βέβαια το νταμπλ που δεν έκανε φέτος. Τώρα ήταν, όχι απλά το κατάλληλο, αλλά το υποχρεωτικό τάιμινγκ για ανανέωση. Την πρώτη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος (Μάνταλος και Τσιγκρίνσκι είχαν ανανεώσει πριν, ενώ του Λιβάγια ήταν αγορά).

Ο Μπάρκας και η οικογένεια του ανταποκρίθηκαν με σεβασμό μιλώντας πάλι απευθείας, όπως και στην μεταγραφή, με τον Μελισσανίδη και η συμφωνία έκλεισε με τους καλύτερους όρους και για τις δύο πλευρές σε χρόνο ρεκόρ. Πολύ πιο γρήγορα από όσο κράτησε η παρτίδα… τάβλι.

Η αρχή έγινε, λοιπόν. Και μάλιστα με αρκετά λιγότερα χρήματα τον χρόνο από όσα ζήταγε ο… Ανέστης. Γιατί κι αυτό έχει την σημασία του. Παίρνουν σειρά και άλλα παιδιά. Η ΑΕΚ επενδύει στην διάρκεια και φτιάχνει τον δικό της κορμό πρωταθλητών.

Ήταν πολύ σημαντικό το να πάει καλά η υπόθεση του Μπάρκα σε όλους τους τομείς. Όχι μόνο για τους λόγους που αναλύσαμε παραπάνω αλλά και για τις υποθέσεις των άλλων παιδιών που παίρνουν σειρά για ανανέωση. Καλή συνέχεια Βασίλη. Και να μην ήθελες πάλι θα μας δικαίωνες.

Υ.Γ: Στις 5 Ιουλίου έχει γενέθλια η κόρη μου. Από την επομένη είμαι ελεύθερος για συμμετοχή είτε στην κατεδάφιση είτε στην… μπάντα. Αρη φιλάκια. Πόσο πιο όμορφη μπορεί να γίνει η μέρα.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.