Header Ads


Unlabelled Μια ημέρα στα έργα της Αγιά Σοφιάς (video)

Μια ημέρα στα έργα της Αγιά Σοφιάς (video)


Η κάμερα της εκπομπής «One Day» μπαίνουν στα άδυτα του νέου γηπέδου και σας ξεναγούν στον χώρο του εργοταξίου – Σε τι φάση βρίσκεται το έργο, ποια η απόσταση μεταξύ θεατή – αγωνιστικού χώρου, πότε έρχονται οι προκατασκευασμένες κερκίδες, τι γίνεται με το κομμάτι της υπογειοποίησης – Μιλούν ο υπεύθυνος του εργοταξίου και Γενικός Διευθυντής της Dimand, Πάνος Παναγιωτίδης και ο πολιτικός μηχανικός Μάρκος Ζαφειρίου


Το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά έχει ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή. Η ανέγερση του, στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, αποτελεί την πιο γλυκιά αναμονή και έρχεται για να στεγάσει τα όνειρα εκατομμυρίων Ενωσιτών…

Η ώρα της επιστροφής στο σπίτι πλησιάζει λοιπόν και η ΑΕΚ σε έναν χρόνο, περίπου, από σήμερα θα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το δικό της Ναό, η κατασκευή του οποίου προχωρά με τάχιστους ρυθμούς. Η κάμερα της εκπομπής «One Day» σε παρουσίαση του Τόλη Ντέλου και συνεργασία με το aek365, βρέθηκε για μια ημέρα στο εργοτάξιο του γηπέδου και σας ξεναγεί στα άδυτα της Αγιάς Σοφιάς.

Σε τι φάση βρίσκεται το έργο, ποια η απόσταση μεταξύ θεατή – αγωνιστικού χώρου, πότε έρχονται οι προκατασκευασμένες κερκίδες, τι γίνεται με το κομμάτι της υπογειοποίησης; Όλες οι απαντήσεις έρχονται από το στόμα των ειδικών, αφού μιλούν τόσο ο υπεύθυνος του εργοταξίου και Γενικός Διευθυντής της Dimand, Πάνος Παναγιωτίδης όσο και ο πολιτικός μηχανικός Μάρκος Ζαφειρίου.

«Φτάνουν οι προκατασκευασμένες κερκίδες της Αγιά Σοφιάς»!

Αρχικά, ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του εργοταξίου και Γενικό Διευθυντή της Dimand, Πάνο Παναγιωτίδη, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες κι αν βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. «Αυτή την στιγμή είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και εξελίσσονται οι εργασίες με τα σκυροδέματα, όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί βάσει πλάνου», αναφέρει αρχικά και συμπληρώνει για τα επόμενα βήματα του έργου: «Αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η παραγωγή των προκατασκευασμένων κερκίδων από τους προμηθευτές και σε 30 με 60 ημέρες από τώρα να τοποθετούνται στο γήπεδο. Η πρώτη τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κερκίδων θα ξεκινήσει από την παλιά θύρα 21, όπου έχει προχωρήσει το έργο και έχουν πάρει τελική μορφή οι κερκιδοφόροι, πάνω στους οποίους θα πατήσουν οι εξέδρες. Περιμετρικά όλο το γήπεδο και οι κερκίδες θα κτιστεί κατά τον τρόπο που βλέπουμε στην παλιά θύρα 21, εκτός από την μια πλευρά που θα έχουμε τα επίσημα με το κτίσμα που θα αφορά τις σουίτες, τους υποστηρικτικούς χώρους κλπ».

Αυτή θα είναι η απόσταση μεταξύ θεατή – αγωνιστικού χώρου!
Όσον αφορά τις ερωτήσεις που υπάρχουν σχετικά με την απόσταση που θα χωρίζει τα όρια της εξέδρας και τον πρώτο θεατή, με τον αγωνιστικό χώρο, ο κ. Παναγιωτίδης αναλύει πως έχει η κατάσταση: «Η πρώτη καρέκλα της εξέδρας με την τελική γραμμή πλαγίου άουτ του αγωνιστικού χώρου θα είναι 10 μέτρα στις μεγάλες πλευρές και 14 μέτρα στα πέταλα. Σε αυτή την απόσταση συμπεριλαμβάνονται οι ζώνες ασφαλείας και όλα όσα προβλέπονται σε τέτοιου είδους υπερσύγχρονα γήπεδα».

Επί του θέματος μίλησε και ο πολιτικός μηχανικός της Dimand Μάρκος Ζαφειρίου, ο οποίος εξήγησε σε ποιο ακριβώς ύψος θα βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος σε σχέση με το περιμετρικό τοιχίο του γηπέδου, αλλά και ποια θα είναι η απόσταση με τα όρια που θα διαχωρίζουν εξέδρα-αγωνιστικό χώρο.

«Εδώ είμαστε στον τομέα 7, είμαστε στο σημείο που τοποθετείται η πρώτη κερκίδα, δηλαδή που κάθεται ο πρώτος θεατής. Ο αγωνιστικός χώρος είναι μπροστά μας, στο ένα μέτρο περίπου πιο ψηλά από το επίπεδο που βλέπουμε τώρα, λίγο πιο ψηλά από την μόνωση που βλέπουμε απ’ έξω στο τοιχίο», σημειώνει, ενώ εξηγεί πως στα τέσσερα μέτρα περίπου μπροστά, μετά τη ζώνη ασφαλείας (σύνολο δέκα μέτρα δηλαδή), θα ξεκινά ο αγωνιστικός χώρος. Από το επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε, να διευκρινίσουμε το εξής. Τα δέκα μέτρα συνολικά μπορεί να ακούγονται αρκετά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται. Αυτό το αντιληφθήκαμε και εμείς, όταν ανεβήκαμε στην εξέδρα της παλιάς 1-2 και συγκρίναμε την απόσταση με το σημαιάκι του κόρνερ που έχει τοποθετηθεί και προσδιορίζει τα όρια του αγωνιστικού χώρου.

«Όλο το καλοκαίρι έργα»!

Μπορεί σε λίγες ημέρες να μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, ωστόσο τα έργα στην Αγιά Σοφιά δεν πρόκειται να κάνουν… διακοπές ούτε δευτερόλεπτο, όπως διευκρινίζει ο κ. Ζαφειρίου. «Φυσικά θα συνεχιστούν τα έργα με τους ίδιους ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού», αναφέρει και προσθέτει: «Είμαστε στην φάση κατασκευής των σκυροδεμάτων, θα ακολουθήσουν οι προκατασκευασμένες κερκίδες και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

Όσο για τον τρόπο κατασκευής των εξεδρών κι αν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που κατασκευάζεται η παλιά θύρα 21, σημειώνει: «Γενικώς, κατά την ίδιο τρόπο κατασκευάζονται οι εξέδρες σε όλο το γήπεδο, υπάρχει μόνο μια μικρή διαφοροποίηση στη Ανατολική πλευρά στους τομείς ένα και δύο, όπου είναι οι θέσεις των επισήμων και οι σουίτες», ενώ διευκρινίζει πως «ήδη στήνονται σκαλωσιές και στους τομείς 6-7, προκειμένου να προχωρήσουν και εκεί οι εργασίες του πάνω διαζώματος», έτσι ώστε να γίνει η κατασκευή και των κερκιδοφόρων, πάνω στους οποίους θα έρθουν να πατήσουν οι προκατασκευασμένες κερκίδες.

«Έχουμε αποκόψει το έργο του γηπέδου, με το κτίσμα που συνδέεται με την υπογειοποίηση»

Τέλος, ρωτήσαμε τον υπεύθυνο του εργοταξίου και Γενικό Διευθυντή της Dimand, Πάνο Παναγιωτίδη, σχετικά με το κομμάτι του έργου που αφορά την υπογειοποίηση. «Έχουμε αποκόψει το έργο του γηπέδου με το κομμάτι και το κτίσμα που συνδέεται με την υπογειοποίηση. Είμαστε σε συνεργασία με την περιφέρεια και πιστεύουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο, πριν το τέλος του χρόνου, να υπάρχει ανάδοχος εταιρία για να ξεκινήσει και το έργο της υπογειοποίησης. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, πως τεχνικά το έργο του γηπέδου θα προχωρήσει κανονικά ανεξάρτητα με την υπογειοποίηση, αφού έχει αποκοπεί το κτίσμα που συνορεύει με την υπογειοποίηση».

***Ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ και τη Δικέφαλος 1924 ΑΕ για την διευκόλυνση και την συνεργασία κατά την παραμονή μας στα έργα ανέγερσης του νέου γηπέδου Αγιά Σοφιά.







aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.