Header Ads


Unlabelled Από τα χαμηλά, στον τελικό του Challenge Cup, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να «γράψει ιστορία»

Από τα χαμηλά, στον τελικό του Challenge Cup, η ΑΕΚ είναι έτοιμη να «γράψει ιστορία»


Δεκατρία χρόνια μετά την είσοδό της στο άθλημα της χειροσφαίρισης, μέσω απορρόφησης του ΓΣ Ηλιούπολης, η ΑΕΚ βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης στην ως τώρα ιστορία του τμήματος.


Μετά από δύο τίτλους πρωταθλητή και τρία κύπελλα Ελλάδας, η Ενωση διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αντιμετωπίζοντας στον διπλό τελικό του Challenge Cup τη ρουμανική Ποταϊσα Τούρντα. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται απόψε (19:00), στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα, ενώ η ρεβάνς θα γίνει την Κυριακή 20/5 (19:00) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, που θα υποδεχθεί για πρώτη φορά αγώνα χάντμπολ.

Με το ελληνικό χάντμπολ να υποχωρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ελάχιστοι θα πόνταραν στην αρχή της σεζόν σε μία αξιόλογη πορεία ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, ακόμη και στο -σαφώς υποδεέστερο σε δυναμική- Challenge Cup. Ιδιαίτερα η ΑΕΚ δεν είχε καταγράψει ως φέτος κάποια ιδιαίτερη επιτυχία εκτός συνόρων (καλύτερη παρουσία της ήταν η συμμετοχή στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης, την περίοδο 2010-11), ενώ ξεκίνησε τη χρονιά με πολλές αλλαγές και αρκετά... σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα. Η πρόκριση επί της αδύναμης Λόντον GD στον 3ο γύρο ήταν αυτονόητη, αλλά τον Φεβρουάριο, η ήττα στη Σμύρνη με 29-25 από τη Γκέζτεπε, που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, φάνηκε ότι θα βάλει τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του «Δικεφάλου».

Κάπου εκεί, κι ενώ είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας με συντριβή από τον Ολυμπιακό, ο... διακόπτης γύρισε. Η δουλειά του Νίκου Γραμματικού άρχισε να αποδίδει καρπούς, παίκτες-κλειδιά όπως ο Γάλλος Χογκάς και ο Δανός Λόκεν ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ενώ η μεταγραφή του Κύπριου Ιούλιου Αργυρού από τον Διομήδη, μεσούσης της σεζόν, βοήθησε στο «συμμάζεμα» της ομάδας. Η ΑΕΚ πέτυχε μία εντυπωσιακή ανατροπή επί τη Γκέζτεπε, νικώντας 32-23 στο «Γ. Κασιμάτης», προκρίθηκε στα προημιτελικά και ξεκίνησε μία ξέφρενη πορεία, που την έφερε στον τελικό του Challenge Cup, αλλά και στους τελικούς της Α1, παρά το μειονέκτημα έδρας στους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ. Η Ενωση πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα εμπόδια της Μπέρχεμ και της Μαδέιρα, έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τον Φίλιππο Βέροιας το 2003 και τον Διομήδη το 2012, και ελπίζει να επαναλάβει το προ εξαετίας κατόρθωμα της αργίτικης ομάδας και να σηκώσει το τρόπαιο μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους της, την επόμενη Κυριακή (20/5) στο ΟΑΚΑ.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.