Header Ads


Unlabelled Αφού δεν κατάφερε να την κοντράρει στο γήπεδο...

Αφού δεν κατάφερε να την κοντράρει στο γήπεδο...


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τις περιπτώσεις Λάζαρου, Αλμπάνη, Κάιπερς και την «εμμονή» που δείχνει ο Ολυμπιακός να φτιάχνει κόντρες με την ΑΕΚ.


Ήμαστε στο... κατώφλι του Ιουνίου, το μεταγραφικό παζάρι δεν έχει ανάψει ακόμη για τα καλά, όμως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν «συναντηθεί» ήδη υπερβολικά πολλές φορές, σε σύγκριση και με τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι από την πλευρά της ομάδας του Πειραιά υπάρχει κάτι σαν... εμμονή με την Ένωση.

Όχι άδικα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που τον γκρέμισε από τον θρόνο που είχε φτιάξει -όπως τον είχε φτιάξει- όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα σε μια σεζόν, η Ένωση δικαιολόγησε πλήρως την έντονη ανησυχία που εκφραζόταν από τον Πειραιά, από την πρώτη στιγμή αυτής της νέας προσπάθειάς της. Από τότε που ήταν ακόμη στη Γ' Εθνική. Με νίκες -και τι νίκες- εντός και εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, έβαλε τέλος στα όνειρά του να διατηρήσει τα σκήπτρα, ενώ λίγες μέρες μετά τη δεύτερη νίκη για τη Σούπερ Λίγκα, τον απέκλεισε και από το κύπελλο, σφραγίζοντας ότι θα έμενε με άδεια χέρια.

Ποιος ξέρει; Ίσως επειδή δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο, να προσπαθεί να καλύψει το αίσθημα απόλυτης κατωτερότητας που του δημιούργησε, θέλοντας να βγάλει όλη την ανταγωνιστικότητά του απέναντι της στον τομέα των μεταγραφών. Έκανε την αρχή με τον Λάζαρο, ακολούθησε η υπόθεση του Αλμπάνη, τώρα έρχεται αυτή του Κάιπερς. Κάπου ενδιάμεσα υπήρξε και ο Φετφατζίδης που ήταν άλλη υπόθεση, αλλά είναι πιθανό να μην διαφέρει και πολύ. Ας τις δούμε μια προς μια...

Στην υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν πως το ζητούμενο δεν ήταν μόνο το προφανές, δηλαδή, να πάρουν τον παίκτη. Έχοντας εξασφαλίσει την υπογραφή του, θα μπορούσαν πολύ απλά να... μην κάνουν τίποτα. Να αφήσουν τον καιρό να κυλίσει και τον ποδοσφαιριστή να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με την ΑΕΚ. Αν, όπως καταγράφεται στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ, δεν υπάρχει τίποτα που να δεσμεύει τον Λάζαρο και να του απαγορεύει να πάει σε άλλη ομάδα, τότε μέσα στο επόμενο διάστημα, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, θα έπρεπε απλά να οριστικοποιηθεί ότι ο παίκτης δεν συνεχίζει.

Σε μια τέτοια περίπτωση αφενός ο Χριστοδουλόπουλος θα πήγαινε στον Ολυμπιακό χωρίς κανένα... νταβαντούρι και αφετέρου αν... μια στο εκατομμύριο αποδεικνυόταν ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα είχαν εκτιμήσει, δεν θα έμπαιναν σε καμία δικαστική περιπέτεια. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε, όμως, αυτό. Έστειλε εξώδικο στην ΑΕΚ και την ενημέρωσε για τις επαφές του με τον Λάζαρο και στη συνέχεια έσπευσε να καταθέσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει μαζί του, δείχνοντας διάθεση να παίξει... επίθεση. Να μετατρέψει την κόντρα Λάζαρου – ΑΕΚ σε κόντρα Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Το αν θα βγει κερδισμένος ή χαμένος από αυτό, θα το δείξει η ιστορία. Πάντως, το γεγονός ότι το θέμα έχει φύγει από την επικαιρότητα δεν σημαίνει κάτι. Όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ προετοιμάζει πολύ προσεκτικά τα βήματά της σε αυτή την υπόθεση. Είναι ειλημμένη απόφαση η κατάθεση του συμβολαίου του παίκτη και από την πλευρά της Ένωσης. Το πότε θα γίνει αυτό, θα το επιλέξει εκείνη. Και στην ΑΕΚ υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για τα χαρτιά που έχει στα χέρια της. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σίριαλ που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο την αρχή του.

Ακολούθησε η υπόθεση του Αλμπάνη. Η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα, πήρε 100% με το μέρος της τον ποδοσφαιριστή (που ήταν και οπαδός της ομάδας), όμως και με τον Απόλλωνα υπήρξε από την πρώτη στιγμή μια ειλικρινής επαφή και μια καλή επικοινωνία για να τελειώσει η μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει «σφήνα», προσέκρουσε αρχικά στην επιθυμία του Αλμπάνη και στη συνέχεια εμφανίστηκε και η... Νότιγχαμ, πιθανώς για να κάνει πιο εύκολο στον Απόλλωνα το να δώσει τον παίκτη αλλού και όχι στην ΑΕΚ, αφού το «αλλού» δεν θα ήταν κάποιος ανταγωνιστής, αλλά... ομάδα του εξωτερικού. Τελικά ούτε αυτό δεν έπιασε.

Ενδιάμεσα προέκυψε το θέμα Φετφατζίδη. Σε αυτό φάνηκε ότι αυτή η... εμμονή για κόντρα είναι μονόπλευρη. Η ΑΕΚ προσέγγισε τον παίκτη (ο οποίος δεν ήταν στην αρχική της λίστα, όμως προέκυψε όταν έμεινε ελεύθερος), εκείνος την ενημέρωσε ότι είναι ηθικά δεσμευμένος να μιλήσει πρώτα με τον Ολυμπιακό σε περίπτωση επιστροφής του στην Ελλάδα και η ΑΕΚ το κατανόησε. Δεν... πρέσαρε τα πράγματα. Τώρα, κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα ανταποκρινόταν στο άνοιγμα του Φετφατζίδη αν δεν ήξερε πως σε περίπτωση που δεν τον πάρει εκείνος, θα μπει στο παιχνίδι η ΑΕΚ, ουδείς μπορεί να το ξέρει.

Και φτάσαμε στον Κάιπερς. Η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία πρώτα με τον Εργοτέλη, όπως όφειλε να κάνει από τη στιγμή που ο παίκτης είχε (και έχει) συμβόλαιο. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η «σφήνα» του Ολυμπιακού. Και σε αυτό το σημείο φάνηκε ότι η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει καμία όρεξη να μπαίνει σε ανούσιες κόντρες, αλλά δεν πρόκειται να ανεχθεί να την πειράξει κανείς. Κάνοντας κάτι που δεν συνηθίζεται: την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε στον λογαριασμό του Εργοτέλη 300.000 ευρώ, χωρίς να έχει ακόμη στα χέρια της υπογεγραμμένο συμβόλαιο από τον ποδοσφαιριστή.

Έδωσε τα χρήματα για να εξασφαλιστεί, αλλά και για να ακυρώσει μια οψιόν επαναγοράς που είχε η Σταντάρ Λιέγης (μπορούσε εντός 48 ωρών να ισοφαρίσει την προσφορά). Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως οι δηλώσεις που έκανε ο Κάιπερς (ή τον έβαλαν να κάνει) δεν σχετίζονται με το μπάσιμο του Ολυμπιακού. Θα φανεί το επόμενο διάστημα τι θα γίνει στην συγκεκριμένη υπόθεση. Πάντως, τα δικαιώματα του παίκτη αυτή τη στιγμή είναι αγορασμένα από την ΑΕΚ. Να πουληθεί σε άλλη ομάδα αν αυτή δεν κάνει πίσω, δεν γίνεται.

Πιθανώς μέσα στους επόμενους μήνες να προκύψουν κι άλλες υποθέσεις στις οποίες η ΑΕΚ θα «συναντηθεί» με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, η μεταγραφική περίοδος επίσημα δεν έχει ξεκινήσει καν. Όμως, σίγουρα τα έως τώρα περιστατικά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την συνηθισμένη σύμπτωση να «πέφτει» μια ομάδα πάνω σε άλλη για μια μεταγραφή. Πέρσι η ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είχαν «συναντηθεί» σε αρκετές και τις περισσότερες δε τις έμαθε κανείς.

Ούτε καν από την εύλογη επιθυμία του Ολυμπιακού να έχει... τον νου του για το πού πηγαίνει η ΑΕΚ, με δεδομένο ότι πέρσι οι Κιτρινόμαυροι πήραν σχεδόν το μέγιστο από τον σχεδιασμό τους, ενώ αυτός του Ολυμπιακού αποδείχθηκε καταστροφικός. Είναι κάτι περισσότερο απ' όλα αυτά...

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.