Header Ads


Unlabelled Ατάκα-ανατριχίλα Γεωργίου για ΑΕΚ: «Έχουμε και σήμερα... Αμερικάνο» - «Με έχουν τρελάνει οι οπαδοί»

Ατάκα-ανατριχίλα Γεωργίου για ΑΕΚ: «Έχουμε και σήμερα... Αμερικάνο» - «Με έχουν τρελάνει οι οπαδοί»


Συγκλονίζει ο Θρύλος της Ένωσης για τον χθεσινό θρίαμβο.


Την άποψη ότι ο Ντούσαν Σάκοτα θα μπορούσε να είναι για την ΑΕΚ ο Γιώργος Αμερικάνος του 2018, εξέφρασε με δηλώσεις του sportdog.gr ο Βασίλης Γεωργίου.

Ο παλαίμαχος άσος και αθλητικογράφος, που έκανε την περιγραφή στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ΑΕΚ το 1968, αναφέρθηκε ακόμα στην εμπειρία της περιγραφής του αγώνα μαζί με τον γιο του, Σωτήρη Γεωργίου, ενώ σχολίασε αν μπορεί η Ένωση να σπάσει το δίπολο Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

«Από συναισθηματικής άποψης ήταν καταπληκτικό. Μπήκα και είδα στο γήπεδο 20.000 κόσμου και θυμήθηκα αμέσως το έπος του 1968. Βέβαια, τότε υπήρχαν 80.000 οπαδοί στο γήπεδο, αλλά ο κόσμος ήταν ξανά συγκλονιστικός. Όπως και το γεγονός ότι μετέδωσα το παιχνίδι με τον γιο μου. Έχω ένα ρεκόρ που δεν το έχει κανείς άλλος: Την παρουσία μου τόσο το 1968, όσο και το 2000 με την κατάκτηση του Σαπόρτα, αλλά και το 2018 με το Τσάμπιονς Λιγκ. Χθες, μάλιστα, είχα και τον γιο μου παρέα», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Βασίλης Γεωργίου και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ο κόσμος ερχόταν να βγάλουμε φωτογραφίες, ήταν συγκινητικές, υπέροχες στιγμές που δεν περιγράφονται. Για εμένα ήταν συγκλονιστικό, ιδιαίτερα όταν έλεγα ότι παρουσιάζω το παιχνίδι με τον Σωτήρη Γεωργίου και εκείνος έλεγε ότι το κάνει με τον Βασίλη Γεωργίου. Ήταν φανταστικό».

Μπορείτε να εντοπίσετε ομοιότητες της χθεσινής μέρας με την επιτυχία του 1968;

«Εκείνη η ομάδα ήταν ελληνική, ήταν φτιαγμένη για εκείνη την εποχή του μπάσκετ. Πήρε ένα Κύπελλο Ευρώπης και οι παίκτες ήταν όλοι μια οικογένεια. Το 2018 ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε πάλι Βασίλισσα της Ευρώπης την ΑΕΚ και νομίζω ότι αυτή είναι μιας πρώτης τάξης ομοιότητα που δεν μπορεί να περάσει καθόλου, μα καθόλου απαρατήρητη».

Όσο καταχρηστικό κι αν φανεί, μπορούμε να πούμε ότι στη σημερινή ομάδα της ΑΕΚ υπάρχει ένας Γιώργος Αμερικάνος;

«Το 2018 το μπάσκετ κρίνεται σε ένα τρίποντο. Αν γίνει ένα λάθος βιασύνης ή κακής ψυχολογίας, αλλάζουν όλα. Είδατε χθες τι πήγε να γίνει με τον Βλαντίρ, που έβαλε δύο απανωτά τρίποντα και τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Ευτυχώς όμως υπήρχε πίστη στους παίκτες της ΑΕΚ. Ο Σάκοτα, ο Μαυροειδής, ο Λαρεντζάκης, ο Χάντερ. Εντάξει, δεν υπήρχε η ντίβα αλλά όλοι έπαιξαν όσο μπορούσαν. Θα μπορούσαμε να πούμε, αναλογικά, ότι ο Σάκοτα είναι κάπως σαν τον Αμερικάνο και ο Μαυροειδής σαν τον Τρόντζο. Μίλησα με τον Ντράγκαν πριν από το ματς και είδα ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένος. Πίστευε ότι θα το πάρει και τελικά αυτό έγινε».

Θεωρείτε ότι μπορεί η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό; Μπορεί να σπάσει αυτό το δίπολο; 

«Έχει ανέβει επίπεδο η ΑΕΚ, όπως κέρδισε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο γήπεδο, μπορεί να το κάνει ξανά. Θα παίξει στο πρωτάθλημα για ο,τι καλύτερο μπορεί. Η χρονιά πηγαίνει θαυμάσια με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα θα δώσει εξετάσεις με τους αιώνιους, που είναι μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ είναι σαφές ότι αλλάζει το επίπεδό της. Θα δοθούν μάχες».

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνομιλία μας;

«Ευχαριστώ τον κόσμο της ΑΕΚ για όσα έζησα χθες. Με έχουν τρελάνει, στέλνουν μηνύματα, δείχνουν την αγάπη τους, είναι φοβερό όλο αυτό που ζω».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.