Header Ads


Ραντεβού με την ιστορία 50 χρόνια μετά η Βασίλισσα!

Ραντεβού με την ιστορία 50 χρόνια μετά η Βασίλισσα!


Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε (21.30) στο ΟΑΚΑ την Μούρθια, με μοναδικό στόχο να κλείσει θέση στον μεγάλο τελικό του Final Four του Basketball Champions League!


Σε μια χρονιά – ορόσημο, η ΑΕΚ έχει ξανά ραντεβού με την ιστορία. Στην συμπλήρωση 50 χρόνων από το έπος του 1968, που έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους και έριξε τον πρώτο σπόρο για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ, η Βασίλισσα έχει μπροστά της την πρόκληση να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα, με την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, του Basketball Champions League.

Δεδομένα η φετινή σεζόν έχει κριθεί ήδη ως επιτυχημένη, καθώς παρά τα σκαμπανεβάσματα που υπήρχαν στη διαδρομή, η ΑΕΚ επέστρεψε στην κατάκτηση τίτλων καταφέρνοντας να κερδίσει τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό στον δρόμο για το τρόπαιο του κυπέλλου Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, έκανε μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Final Four της διοργάνωσης.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και με τις κατάλληλες κινήσεις κατάφερε να φέρει το F4 στην Αθήνα, διοργανώνοντας μαζί με τους συνεργάτες του μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ. Με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και να αγοράζει μαζικά εισιτήρια προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της Βασίλισσας.

Όμως, αν μπορούσε να τεθεί ερώτημα για το αν οι φιλοδοξίες της ΑΕΚ για φέτος έχουν τελειώσει, την απάντηση την έδωσε ξεκάθαρα ο Ντούσαν Σάκοτα, που όλη τη βδομάδα έκανε πραγματικό αγώνα για να προλάβει τα ματς και τα κατάφερε. Όπως τόνισε «δεν είμαστε εδώ για τη συμμετοχή, είμαστε εδώ για να κερδίσουμε». Το τρόπαιο, τη δόξα, τη θέση στις ξεχωριστές σελίδες της ιστορίας αυτού του τεράστιου συλλόγου, που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του.

Μόνος στόχος, λοιπόν, το τρόπαιο. Και το πρώτο βήμα απόψε (21.30 Cosmote Sport, ΕΡΤ1) απέναντι στη Μούρθια. Την ισπανική ομάδα που αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ, με την ώθηση που μπορεί να της δώσει ο κόσμος της, μπορεί να κερδίσει και να κλείσει θέση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, εκεί που όπου θα βρεθεί και μια εκ των Λούντβιγκσμπουργκ, Μονακό, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους τρεις ώρες νωρίτερα (18.30).

*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.