Header Ads


Unlabelled Έτσι φτάνει στα αστέρια!

Έτσι φτάνει στα αστέρια!


Ο ευρωπαϊκός δρόμος της ΑΕΚ, στην περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα.


Η ΑΕΚ βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων για την τύχη του παιχνιδιού της Τούμπας. Όμως η αίσθηση που υπάρχει όχι μόνο στην Ένωση, αλλά σ’ ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, είναι πως αυτόν τον τίτλο, δεν μπορεί να τον χάσει. Ως εκ τούτου στην ΑΕΚ δικαιωματικά κάνουν όχι μόνο όνειρα για το πρωτάθλημα, αλλά και για την Ευρώπη και το «σεντόνι» του Champions League.

Αν η ΑΕΚ κατακτήσει τον φετινό τίτλο, θα πάει απευθείας στο Γ’ προκριματικό γύρο, του «δρόμου των πρωταθλητών». Μόνο η Ελλάδα και η Ολλανδία, θα έχουν ομάδες κατευθείαν σ’ αυτόν τον γύρο. Χωρίς από μόνο του αυτό να σημαίνει τίποτα. Η ΑΕΚ θα περιμένει ακόμα δέκα πρωταθλήτριες ομάδες χωρών, που θα προκύψουν από τον Β’ προκριματικό γύρο. Εκεί που απευθείας πηγαίνουν οι πρωταθλήτριες της Αυστρίας, της Κροατίας αλλά και της Ρουμανίας. Τουλάχιστον οι δυο εξ αυτών, έχουν βαθμολογία μεγαλύτερη από την ΑΕΚ. Όπως και η Στεάουα, αν κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Ρουμανία. Ενώ ομάδες με μεγαλύτερη βαθμολογία από την ΑΕΚ, θα υπάρχουν ακόμα και στον πρώτο προκριματικό γύρο. Ήδη υπάρχουν τέσσερις, όπως η Αστάνα, η Μπάτε, η Σέριφ και η Μάλμε. Ενώ θα βρίσκεται σίγουρα και η Σέλτικ, που επίσης έχει μεγαλύτερη βαθμολογία από την ΑΕΚ.

Με λίγα λόγια, το πιο πιθανό είναι πως η Ένωση θα βρίσκεται στους αδύναμους στην κλήρωση και για τη Γ’ προκριματική φάση. Εκτός αν υπάρξει ένα τέτοιο… σερί αποκλεισμών ομάδων με υψηλότερη από την ΑΕΚ βαθμολογία, στον Β’ προκριματικό. Δεδομένα πάντως, η Ένωση θα είναι στους ανίσχυρους, στην κλήρωση για τα play off, αν προκριθεί από τον Γ’ προκριματικό.

Η ΑΕΚ θα μπει στις ευρωπαϊκές μάχες, αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, στις 7-8 Αυγούστου. Και θα δώσει την ρεβάνς, μια εβδομάδα αργότερα. Ενώ αν προκριθεί και συνεχίσει στα play off του Champions League, τότε θα δώσει αγώνες στις 21 – 22 Αυγούστου και πάλι την ρεβάνς μια εβδομάδα μετά. Σε περίπτωση αποκλεισμού από τον Γ’ προκριματικό του Champions League, η ΑΕΚ θα συνεχίσει στα play off του Europa League, διεκδικώντας μια θέση στους ομίλους. Θέση που θα πάρει έτσι κι αλλιώς, σε περίπτωση που φτάσει μέχρι και τα play off του Champions League, αλλά τελικά αποκλειστεί.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.