Header Ads


Unlabelled Κόλκας: «Αν βάλει γκολ η ΑΕΚ απόψε θα το πανηγυρίσω»!

Κόλκας: «Αν βάλει γκολ η ΑΕΚ απόψε θα το πανηγυρίσω»!


Σίγουρα αυτό το άρθρο θα κάνει χαμό στη Θεσσαλονίκη! -  «Αν βάλει γκολ η ΑΕΚ απόψε θα το πανηγυρίσω»!


Η κάθε ομάδα ακολουθεί μία στρατηγική. Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία για την ακρίβεια. Ξέχωρα από τι πιστεύεις πως πρεσβεύει ο σύλλογός σου, θα πρέπει να αποκτήσει η αισθητική σου κάποιες βασικές αρχές. Τι θέλεις πραγματικά;

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι του πρωταθλήματος. Της σεζόν για την ακρίβειας, μιας και μπαίνει το κύπελλο στη ζωή μας σε μία «άγρια» μορφή λόγω της κλήρωσης. Τα κουκιά είναι μετρημένα και οι τρεις ανταγωνιστές ψάχνουν τρόπους για να αντέξουν τον μαραθώνιο. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τέτοια εποχή, τρεις ανταγωνιστές. Σπάνιο το φαινόμενο, αλλά ακόμη και αυτό, αμφισβητείται.

Αυτός που το αμφισβητεί βέβαια, είναι ο Ολυμπιακός. Το γιατί δεν χρειάζεται και πολύ εξήγηση. Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Είχε καθαρίσει από νωρίς στα τελευταία της η ΕΟ.

Η επικοινωνιακή πολιτική του Ολυμπιακού, εκφράζεται από τον Κυρ Σάββα. Ωραίος τύπος, να πιούμε έναν καφέ να περάσουμε ωραία. Όμως η επιχειρηματολογία είναι ένα ξεκάθαρο μπούλινγκ προς αυτούς που καλούνται να σφυρίξουν τον Ολυμπιακό.

Η πίεση – μπούλινγκ που ασκεί ο κυρ Σάββας, όχι ως πρόσωπο αλλά εκφράζοντας έναν ισχυρό οργανισμό, θα φέρει και αποτελέσματα. Ο Καραντώνης στιγματίστηκε. Η καριέρα του κάπου εδώ μετρά αντίστροφα. Τον κυρ Σάββα βέβαια και τον οργανισμό του Ολυμπιακού, δεν τον απασχολεί η καριέρα του Καραντώνη. Εδώ δεν απασχόλησε τον ίδιο θα μου πει κάποιος. Μαζί του είμαι.

Σε μία εποχή που η Νόβα έχει ξεκαθαρίσει πως το προϊόν πρέπει να διαφυλαχτεί και να φύγει από το τέλμα, οι άλλοι δύο ανταγωνιστές δεν έχουν κυρ Σάββα. Ο ΠΑΟΚ εκφράζει την επικοινωνιακή του πολιτική μέσα από τον Κυριάκο Κυριάκο, ο οποίος ακολουθώντας προφανώς εντολές όσον αφορά στο ύφος δεν πλησιάζει αυτό του μηχανισμού του Ολυμπιακού, όπως βέβαια και η ΑΕΚ με τον Ανδρέα Δημάτο. Έναν αξιοπρεπή συνάδελφο, γνώστη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πάνω απ όλα, καλό παιδί.

Στη θέση των δύο, ο Ολυμπιακός έχει τον Κώστα Καραπαπά. Το προφίλ του οποίου έχει καταρρακωθεί προφανώς γιατί προσαρμόστηκε στα θέλω του κλαμπ που εργάζεται. Δεν ήταν αυτός ο Καραπαπάς της Νόβα, για όσους τον γνωρίζαμε από πριν. Είναι μία επιλογή του που γνωρίζει καλά πως αν αύριο φύγει από τον Ολυμπιακό, θα δυσκολευτεί αρκετά. Ο καθένας στη ζωή του όμως, κάνει τις επιλογές του.

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με το ύφος. Για παράδειγμα, στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ αύριο, αν βάλει γκολ η ΑΕΚ θα το πανηγυρίσω. Όχι γιατί είμαι ΑΕΚ, αλλά γιατί σέβομαι τον Δημάτο, τον Μπίλιο, τον Κέτσε, τον Τριβιζά και διάφορα άλλα παιδιά που κινούνται γύρω και μέσα σε αυτή και την εκφράζουν. Είναι αντίπαλοι, αλλά θα τύχει να πάμε για διακοπές μαζί όπως μια φορά μας έκατσε με τον Κέτσε, θα πιούμε τα ξύδια μας όπως έκατσε με αρκετούς και με ευκολία έχουμε βρει τα όριά μας. Δεν θα με παρεξηγήσουν, δεν θα τους παρεξηγήσω. Απλά όταν είμαστε στα κόκκινα, όπως έγινε στον τελικό ή στα πλέι οφς με τη διαιτησία του Θάνου, παίρνουμε μία απόσταση.

Σκεφτόμουν τις προάλλες, πως στον Ολυμπιακό δεν έχω ούτε έναν τύπο για να σέβομαι. Είναι τόσο μακριά οι πρακτικές τους από τις δικές μας, που όχι απλά δεν υπάρχει δείγμα σεβασμού, αλλά γνήσιας απέχθειας.


Σήμερα η ΚΕΔ, είπε να αντιδράσει στο μπούλινγκ, στις πρακτικές που μας οδήγησαν στην απέχθεια αυτού του μηχανισμού. Άλλη μία αργή αντίδραση που δεν μπορώ να φιλοσοφήσω τι κόστος θα έχει για αυτούς που την προκάλεσαν.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως ακόμη χορεύουμε στον ρυθμό που μισούμε. Αυτόν που επιβάλλει ένας καθεστωτικός μηχανισμός τον οποίο φοβούνται να ακουμπήσουν οι θεσμοί.

Έπρεπε να συμβούνε σημεία και τέρατα για να μπει στο κάδρο η ΚΕΔ, τα δικαστικά αναβάλλονται περισσότερο από τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία και το πρωτάθλημα βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού. 

Οι οιωνοί για αυτό που έρχεται δεν είναι καλοί. Αυτό διαισθάνομαι. Και επειδή ο Ολυμπιακός δεν θα βάλει φρένο στις πρακτικές του γιατί αυτό έχει μάθει να κάνει, πολύ φοβάμαι πως θα το αφήσουν και οι υπόλοιποι.

Και εσύ οπαδέ, αποφάσισε για την αισθητική που πρέπει να έχει η ομάδα σου. Για το πως κινείται. Αν περιμένεις από εμάς να γίνουμε σαν και αυτούς, έλα να μας αντικαταστήσεις.

Με ενοχλεί όταν μου λένε «δες τι κάνουν αυτοί γιατί δεν το κάνεις και εσύ». Εγώ είμαι άλλο πράγμα και θα συμπεριφέρομαι όπως αρμόζει στο κλαμπ που υποστηρίζω.

Κλείνοντας, καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ για την αυριανή αναμέτρηση με τον άξιο σεβασμού Ατρόμητο και βέβαια στην ΑΕΚ, που είναι ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα από τον αυριανό αντίπαλό της.

ΥΓ: Διαβάζω δεξιά κι αριστερά όλους τους ειδικούς που μιλάνε για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο. Τα έκαναν οπαδοί του ΠΑΟΚ, λένε και η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει. Δεν με πείραξε αυτό αλλά η τοποθέτηση του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε δημοσίως για να ξεφορτωθεί προφανώς την πίεση διαφόρων που ρωτούσαν, πως και από τη μία πλευρά και από την άλλη, ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μιλώντας το βράδυ με κύκλους του Δήμου για να μάθω από πού προήλθε αυτή η σούπερ κοτσάνα, έμαθα – ή αυτή ήταν η πληροφόρησή τους, πως αυτή ήταν η ενημέρωση που του παρείχε η αστυνομία. Ως άρχοντας της πόλης, θα πρέπει να είσαι κυρ Γιάννη πιο προσεκτικός. Δεν σου ζητάμε να κάνεις πολιτική, αλλά τουλάχιστον να έχεις τη συναίσθηση των όσων λες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Εννοείται πως αυτή δεν είναι η αλήθεια. Και αν κάποιος μπορεί να αποδείξει πως είναι, τον περιμένω με ανοιχτές αγκάλες.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.